Cubus svanemerker jeans

Cubus har nå svanemerket en av sine bestselgende bukser. Dermed blir det enklere å gjøre et grønt valg også når det gjelder blå jeans.

Publisert

High Waist Hannah er en av bestselgerne på Cubus. Den smale stretchbuksa er en favoritt for mange, og kommer nå i en svanemerket utførelse.

- Det er helt topp at Cubus velger å svanemerke en av de mest populære buksene. Vi håper det vil gjøre enda flere forbrukere bevisste på at det finnes klær som har produksjonshistorien i orden – både etisk og miljømessig sett, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket.

All bomullen i den svanemerkede jeansen er økologisk, noe som betyr at det ikke er brukt kunstgjødsel og giftige sprøytemidler på bomullmarkene. Alle kjemikaliene som er brukt til å vaske, spinne og farge jeans-stoffet er lett nedbrytbare, og kontrollert av Svanemerket. Fabrikken jeansen er produsert på ligger i Tyrkia, og har gode arbeidsforhold.

Svanemerkede klær

Det som karakteriserer klær med Svanemerket er følgende: Streng kjemikaliekontroll, god kvalitet, klærne holder godt på fargen og er produsert under gode arbeidsforhold. Svanemerket favoriserer økologisk bomull. (Pressemelding)

Om Svanemerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon. Merket reduserer miljøbelastningen fra produksjon og forbruk, ved å vurdere hele livssyklusen til et produkt, og alle relevante miljøproblemer som oppstår underveis. Svanemerket gjør det enkelt å velge det mest miljøvennlige produktet eller tjenesten, og står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og et giftfritt samfunn.

Powered by Labrador CMS