Mer bærekraftig denim fra Lindex

Lindex lanserer sine nye "Even Better Denim"-plagg som inneholder resirkulert bomull fra brukte plagg og tekstiler. Et nytt tiltak for å gjøre kjedens denimklær mer bærekraftig.

Publisert

Lindex lanserte «Even Better Denim» laget av bærekraftig og resirkulert denim tidligere i år. Nå kommer kjeden med nye "Even Better Denim"-plagg til dame- og barnesortimentet sitt. Plaggene inneholder mer bærekraftig bomull og resirkulert bomull fra brukte plagg og tekstiler. Plaggene er i tillegg farget i en renere og mer bærekraftig prosess, som også er mer ressurseffektiv. Knapper, glidelåser, emblemer og etiketter er laget i de mest bærekraftige alternativene som Lindex har funnet på markedet.

- Vi er stolte over det nye steget vi har tatt for å redusere påvirkningen på miljøet, og for å lukke tekstilsirkelen. Brukte plagg, som kanskje ellers ville havnet i restavfallet, har nå fått nytt liv ved at de er blitt del av våre nye "Even Better Denim"-plagg. På denne måten reduserer vi bruken av råmaterialer, og vi sparer vann og energi i produksjonen», sier Sara Winroth, Sustainability Manager i Lindex.

I 2014 startet Lindex på sin denimreise for å produsere denim på en mer bærekraftig måte. Det ble gjort viktige fremskritt, og i dag lages hele Lindex’ denimsortiment i mer bærekraftig bomull. I tillegg produseres denimen på mer bærekraftige måter, som benytter 45 prosent mindre vann og 27 prosent mindre strøm. Lindex fortsetter å jobbe med ‘Even Better Denim’-plaggene for å videreutvikle sortimentet som nå er blitt enda mer bærekraftig. Dette skjer både gjennom å søke etter nyvinninger og ved å utforske nye løsninger. Ambisjonen med "Even Better Denim" er å gjøre forbedringer som senere kan implementeres i hele Lindex’ denimsortiment.

Powered by Labrador CMS