Innsamlingsaksjon for å Svanemerke jeans

Mud Jeans ønsker å lede an i arbeidet med bærekraftig jeansproduksjon. Nå er det svenske jeansmerket i gang med en prosess for å Svanemerke sin jeansproduksjon. De appellerer til sine kunders miljøbevissthet og inviterer dem med på en form for innsamlingsaksjon for å finansiere prosjektet.

Publisert

Mud Jeans har lenge lagt stor vekt på å produsere og markedsføre bærekraftige produkter. Nå vil de gå et skritt videre for Svanemerke produktene sine.

Vet du hvor din jeans er produsert? Har det vært barnearbeid involvert? Vet du om arbeiderne har tilgang til noe så enkelt som en nødutgang, rent vann eller spisepauser, og en lønn som gjør det mulig å sende barna på skolen? Ønsker du å holde stand i den urettferdighet som rår i klesindustrien i dag? Dette er spørsmål Mud jeans stiller sine kunder og tilhengere i kampanjen for å finansiere Svanemerkingen av sine prosjekter.

Det er beregnet at sertifiseringsprosessen vil koste rundt 170.000 kroner. Kundene inviteres til å bidra til å dekke disse kostnadene. Det kan gjøres ved at man gir et bidrag på 100 eller 299 kroner. En større innbetaling, på 999 kroner, gir et gavekort på en Mud Jeans. En jeans- og T-skjortepakke koster 1199 kroner, og med en såkalt flakspakke til samme sum, får man en jeans, og er i tillegg er med i trekningen av en el-sykkel. En ganske finurlig måte å selge på og samtidig appellere til kundenes miljøbevissthet.

Svanemerking av klær

Hva betyr det å ha Svanemerke på klærne?

Tekstilene skal blant annet oppfylle omfattende krav til dokumentasjon av innhold av kjemiske stoffer, fargestoffer og tungmetaller som kan være skadelige for mennesker og miljø. Tekstilene skal ikke inneholde flammehemmere. Produktene skal ikke være klorbleket eller inneholde allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer. Kravene i Svanemerkingen gjelder alle trinn i produksjonen, inkludert fiberfremstilling, spinning, veving, strikk, bleking, innfarging og etterbehandling. Det stilles også krav til fargeekthet og kvalitet.

Powered by Labrador CMS