ALFA-sko med livslang levetid

Den norske skoprodusenten Alfa lanserer verdens første helt reparerbare Gore-Tex sko.

Publisert

Alfas nye modell Impact A/P/S GTX er verdens første fullt reparerbare Gore-tex sko. Skoen er unik ved at alle delene kan repareres eller skiftes ut. Skoen får med andre ord livslang levetid med riktig pleie.

Pål Olimb
Pål Olimb

En undersøkelse gjort av analyseselskapet YouGov i forbindelse med utviklingen av skoen viser at halvparten av alle nordmenn forsøker å reparere tingene sine før de kastes, og hele åtte av ti mener at gjenbruk og reparasjon av produkter er viktig. Likevel er sko langt ned på listen over ting som repareres.

– Det kommer fram i funnene at kun en av fire reparerer skoene sine dersom de er slitt eller ødelagte. Dette er noe vi ønsker å bidra til å endre, og noe av hovedgrunnen til at vi har utviklet den nye skoen. Denne typen sko er bra både for miljøet og brukeren, som får beholde og oppgradert favorittskoen sin resten av livet, sier Pål Olimb, administrerende direktør i ALFA.

Skomakermester Isac Våge tror grunnen til den manglede evnen til å reparere sko kommer av at vi ikke har god nok kunnskap, i tillegg til at fjellsko er komplisert å reparere.

– Å reparere sko er komplisert og krever fagkompetanse. Likevel er det mye man kan gjøre for å vedlikeholde skoene sine slik at de holder lengre. Det at selskaper som ALFA legger til rette for og utvikler konsepter som fokuserer på produkter med lang levetid er et stort skritt i positiv retning, sier Våge.

Fjellskoene som varer livet ut

Det revolusjonerende med Impact A/P/S GTX er en konstruksjon hvor hver enkelt del i skoen kan skiftes ut når de blir slitt eller ødelagt. Det at også Gore-Tex teknologien som gjør skoene vanntette og pustende kan skiftes ut er Alfa helt alene om å få til per i dag.

Impact A/P/S GTX har i tillegg et klassisk og funksjonelt design med en konstruksjon som gir høy komfort under hele turen. Fjellstøvelen er laget i tysk lær med en vokset finish, en lærtype av høy kvalitet som har et lavt miljøavtrykk. For å holde skoene vanntette og pustende er det brukt Gore-Tex-membran, mens kalosjeringen forsterker skoen for bruk i all slags terreng. Impact har også en slitesterk Vibram®-såle med en egen gummiblanding som gir ekstra godt grep. Materialenes opprinnelse og miljøpåvirkning har vært en viktig del av prosjektet.

– Hovedfokuset vårt er som alltid å utvikle sko i høyest mulig kvalitet og komfort. Ved å investere i et par Impact trenger du aldri mer å bytte ut din beste turkamerat, sier Brandth.

Sammen med skoen kommer et enkelt pleie-sett slik at du kan vedlikeholde skoene selv og dermed forlenge levetiden. Dersom deler av skoen blir slitt eller ødelagt kan du enkelt sende den inn for reparasjon hos Alfa, fremfor å gå i butikk eller kjøpe helt nye sko. Impact A/P/S GTX har i tillegg 5+3-års garanti mot feil og mangler, noe som innebærer at hvis skoene sendes inn til Alfa for en service etter 5 år, utvides garantien med ytterligere tre år. Etter 5 år vil alle kunder som har kjøpt skoene automatisk få en innkalling til å sende skoene inn til service. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS