Ålesunds miljøpris til Fretex

Fretex er tildelt årets miljøpris av Ålesund kommune. Miljøprisen er en æresbevisning for særskilt og fremragende innsats for miljøet.

Publisert

- Det betyr mye å få anerkjennelse for jobben vi gjør, sier butikkleder hos Fretex i Ålesund, Britt Roald Nesvik.

Hun er rask med å dele prisen med givere, kunder og alle som jobber hos Fretex i Ålesund.
- Sammen får vi til mye bra, jubler hun.

Fretex mottar årlig 15 tusen tonn med tekstiler i Norge. Tekstilene går først og fremst til gjenbruk, men noe går til resirkulering. Bare to prosent går til energigjenvinning. I tillegg til innsatsen for miljøet, bidrar også Fretex til verdifull arbeidsinkludering. I fjor fikk 601 personer arbeid etter å ha deltatt i et jobbprogram i regi av Fretex.

- Jeg tror på mennesker, sier Nesvik. I butikken i Ålesund treffer vi mennesker fra mange land og med ulik bakgrunn. Alle gjør en fantastisk jobb for miljøet og får samtidig verdifull arbeidspraksis.

Om Fretex

Fretex er Norges største bruktkjede og en viktig del av Frelsesarmeen Norge. Den første butikken åpnet i Kristiania i 1905 under navnet Elevator. Fretex er også Norges største attføringsbedrift. I dag er vi ca. 2000 personer som til daglig har vårt arbeid i Fretex, hvorav ca 1600 er på ulike attføringstiltak. Vi finnes i de fleste fylker hvor vi samarbeider godt med offentlige etater, næringsliv, givere og kunder.

Powered by Labrador CMS