Fair & Square med pop up

Fair & Square åpner pop up-butikk i Prinsens gate 10 i Oslo i hele mai. Butikken åpner onsdag 3. mai.

Publisert

Fair & Square beskriver seg selv på denne måten på sin hjemmeside:

«Vi ble startet for å endre tekstilbransjen. Vi ønsker å vise at det er mulig å produsere klær på en rettferdig måte. Et av de store problemene i tekstilbransjen er at kleskjeder ikke eier fabrikkene selv, men heller bestiller plaggene fra leverandører. På den måten prøver de å slippe å ha ansvaret for arbeidsforholdene i produksjonen. Når hovedmålsettingen til et selskap er å tjene mest mulig penger til seg selv, lukker man ofte øynene for urettferdighetene det medfører.

Fair & Square sin hovedmålsetning er å skape flest mulig gode arbeidsplasser, primært i tekstilbransjen. Og derfor ønsker vi å gjøre mest mulig selv.

Ved å produsere varene selv har vi full kontroll på arbeidstid og lønnen som blir utbetalt. Det gjør at vi kan garantere for gode arbeidsforhold og at veien mellom deg som kunde og produksjonen er kort. Og du kan vite hvem som syr klærne dine.»

Fabrikk ligger i Fenghuang, Kina, og har fire ansatte. Med krav til produksjon og arbeidsmiljø som ligner på den norske arbeidsmiljøloven. Målet er å være ledende på miljø, klima og etisk produksjon, og det er full åpenhet og opprinnelse, produksjon og arbeidsforhold. I dag brukes leverandører av stoffet som brukes, men målsettingen på sikt er å produsere alt selv.

Fair & Square leverer et klassisk, tidløst basissortiment med et etisk og bærekraftig opphav i de beste kvalitetene.


Powered by Labrador CMS