Fashion for Good vil dyrke det gode I moteindustrien

Organisasjonen Fashion for Good kommer med en sterk oppfordring om å samarbeide for å forandre og forbedre moteindustrien.

Publisert

Organisasjonen ønsker å fremme de fem “godene” i en ny og forbedret moteindustri: Gode materialer, god økonomi, god energi, godt vann og det gode liv.

Fashion for Good vil samle og inspirere merker, produsenter, detaljister, leverandører, ideelle organisasjoner og investorer til å jobbe sammen for en for en bedre og mer bærekraftig industri. For å oppnå dette oppfordrer organisasjonen tekstilindustrien til å prioritere forskning og innovasjon, endre forretningsmodeller og adoptere en helt ny tankegang.

Initiativtakere er C&A Foundation, C&A, the Cradle to Cradle Products Innovation Institute, the Ellen MacArthur Foundation, IDH the Sustainable Trade Initiative, Impact Hub Amsterdam, Kering, McDonough Innovation, Plug and Play, and the Sustainable Apparel Coalition (SAC).

Organisasjonen har leid en historisk bygning i sentrum av Amsterdam for å lage et samlingspunkt for likesinnende partnere og organisasjoner. Hittil inkludert blant andre the Sustainable Apparel Coalition (SAC), Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) and Made-By.

Fashion for Good har åpnet en utstilling på tre etasjer i hovedkvarteret for å vise hvordan man kan forbedre seg i hele verdikjeden. I 2018 vil utstillingen utvikles til et permanent opplevelsessenter.

- De fem «godene» representerer et ambisiøst rammeverk som vi alle kan bruke for å for en verden hvor vi ikke tar, lager og bruker, med heller tar, lager og gjenbruker, sier William McDonough i McDonough Innovation. - Fashion for Good ønsker å forandre industrien fra bare å betjene en generasjon til å tjene mange generasjoner, sier han.

Leslie Johnston i C&A Foundation sier: - Fashion for Good er åpen og inkluderende og vil dele all kunnskap og erfaring fra våre aktiviteter. Ved å gjøre dette, ønsker vi å inspirere alle aktører i motebransjen til åj obbe for en fremtid hvor alle, bønder, arbeidere, kunder og samfunn, kan blomstre.

Fashion for Good har som mål å forandre moteindustrien med innovasjon og nye forretningsmodeller.

Fashion for Good har flere tiltak og programmer for å oppnå dette:

Early-stage Innovation Accelerator: Fashion for Good samarbeider med Plug and Play, et ledende leading Silicon Valley-basert firma som gir starthjelp til nyetablerere.

Late-stage Innovation Programme: Hjell til mer etablerte virksomheter som trenger oppskalering med ekspertise, markedsføring og kapital.

Apparel Acceleration Fund: IDH, The Sustainable Trade Initiative, administrerer et fond som kan gi finansiell bistand for overgang til mer bærekraftige produksjonsmetoder.

Good Fashion Guide: En guide som viser hva som er bærekraftige metoder og hvordan man kan komme dit. Med gode, praktiske tips og råd, et verktøy for selvdiagnostisering og en trinn- for –trinn guide, basert på erfaringer fra den første Cradle to Cradle CertifiedTM GOLD bomull-t-skjorter i Asia.

Powered by Labrador CMS