Tomm og Tina Fjellberg fullastet med klær og utstyr før avreise til Sør-Afrika
Tomm og Tina Fjellberg fullastet med klær og utstyr før avreise til Sør-Afrika

- Gir mye å kunne hjelpe

- Det er viktig å kunne engasjere seg i andre ting enn jobb, klær og mote. Det gir oss mye å kunne hjelpe dem som trenger det mest. Det gir et annet perspektiv i det travle, overfladiske livet vi lever til daglig, sier Tomm og Tine Fjellberg, velkjente bransjeprofiler i Fashion Partners og butikken Gaia.

Publisert
Klær og utstyr kommer godt med på barnehjemmet
Klær og utstyr kommer godt med på barnehjemmet

På fritiden legger Tomm og Tina Fjellberg bort alt som heter klær, mote, agenturer og business og jobber helhjertet for å samle inn penger, klær, leker og utstyr til SOS Barnebyer. Annet hvert år reiser de til «byen sin», en av SOS Barnebyer i Sør-Afrika. Da er de bare onkel Tomm og tante Tina. Da dreier alt seg om alle nevøene og niesene deres i barnehjemmet.

Nå har de nettopp vært i Cape Town og levert 118 kilo med klær og leker. Så da ble det en ny julaften for de 120 barna som bor der.

- Da vi og andre voksne som støtter hjemmet kommer, er vi bare tante og onkel. Barna flokker seg rundt oss, og det er stadig spørsmål om vi kan være med på å leke, og delta i aktivitetene deres. Det er stort å ha smårollinger kravlende på seg og rundt seg og se hvordan de blomstrer opp når de får være sammen med voksne. De fleste av dem er foreldreløse og har vokst opp uten nær voksenkontakt, og det får vi bokstavelig talt føle på kroppen når vi kommer, sier Tomm og Tina Fjellberg.

"Tante" Tina omgitt av glade barn.
"Tante" Tina omgitt av glade barn.
Powered by Labrador CMS