Lindex-kunder runder opp for rent vann

Fra 24. til 30. august får alle som handler i Lindex sine butikker tilbud om å runde opp kjøpet sitt til fordel for Wateraid.

Publisert

Pengene som blir samlet inn går til det viktige arbeidet Wateraid gjør for å forbedre tilgangen på rent vann, og sanitæranlegg i noen av de fattigste samfunnene i verden.

- Vannproblematikken er svært viktig for Lindex, og en stor del av vårt langsiktige bærekraftige arbeid. Vi gjennomfører denne innsamlingen sammen med våre kunder for å støtte Wateraid i det utrolig viktige arbeidet de gjør, sier Sara Winroth, bærekraftighetsjef i Lindex.

Tilgang på rent vant, og gode sanitærforhold er en menneskerett. Til tross for dette, mangler 650 millioner mennesker tilgang på rent vann, og 2,4 milliarder mennesker har ikke tilgang på ordentlige sanitæranlegg. Om lag 290,000 barn dør årlig av sykdommer grunnet mangel på vann, og skittent vann. Det betyr at nesten 800 barn dør hver dag.

Hvert år endrer WaterAid livet for millioner av mennesker ved å forbedre tilgangen til rent vann, og sanitæranlegg i noen av de fattigste samfunnene i verden. Flere barn kan overleve barndommen, risikoen for underernæring minsker, og familier kan holde seg friske. Timer som tidligere ble brukt på å hente vann, kan bli brukt på skole og arbeid. Det vil si at tilgang på rent vann kan hjelpe samfunn og land ut av fattigdomssirkelen.

Powered by Labrador CMS