Annabelle Lefébure-Henriksen er ansatt som ny daglig leder i Fairtrade Norge. Hun kommer fra stillingen som bærekraftsansvarlig i Varner Retail AS. Foto: Thought Leader Global Media
Annabelle Lefébure-Henriksen er ansatt som ny daglig leder i Fairtrade Norge. Hun kommer fra stillingen som bærekraftsansvarlig i Varner Retail AS. Foto: Thought Leader Global Media

Ny leder i Fairtrade Norge

Annabelle Lefébure-Henriksen er ansatt som ny daglig leder i Fairtrade Norge. Hun kommer fra stillingen som bærekraftsansvarlig i Varner Retail AS.

Publisert

- Jeg har selv erfart at Fairtrade er et nyttig og effektivt verktøy for næringsliv som vil ta ansvar, og jeg ser frem til å bruke mine erfaringer i arbeidet med å fremme Fairtrade i Norge, forteller Annabelle Lefébure-Henriksen.

- Fairtrade er en viktig aktør innen feltet jeg brenner slik for: bærekraftige verdikjeder og anstendige arbeidsforhold. Det spesielle med Fairtrade er at det forener råvareproduserende småbønder og arbeidere i sør, med kommersielle aktører i nord. Disse blir et team i arbeidet for et mer bærekraftig jordbruk og en handelspraksis som muliggjør anstendige liv, utvikling og klimatilpasning. Jeg ser fram til å synliggjøre dette og styrke Fairtrades posisjon i det norske markedet, sier Annabelle Lefébure-Henriksen.

Annabelle Lefébure-Henriksen er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og har en mastergrad i internasjonale forhold og samfunnsansvar fra Institut Catholique de Paris. I 12 år har hun jobbet med bærekraft hos Varner. I to av disse årene ledet hun konsernets avdeling i India. Lefébure-Henriksen har dessuten fartstid som styremedlem i Stiftelsen Miljømerking (Svanemerket), Initiativ for etisk handel og bransjestyret for sko og tekstil i Virke.

- Jeg er glad for at Annabelle, med sine solide lederegenskaper og lange erfaring innen bærekraft, vil lede laget som skal videreutvikle Fairtrade i Norge. Jeg er sikker på at hun vil overbevise norsk næringsliv og norske forbrukere om at Fairtrade er sertifiseringen som skaper endringene vi alle etterlyser i internasjonale verdikjeder, sier styreleder i Fairtrade Norge, Cathrine Dehli.

Annabelle Lefébure-Henriksen tiltrer som daglig leder i Fairtrade Norge i midten av september. Konstituert daglig leder er Terje Vigtel, som er nestleder i Fairtrade Norges styre og tidligere diplomat og avdelingsdirektør i Norad.

Fairtrade er en internasjonal sertifisering og merkeordning som bidrar til fattigdomsbekjempelse hos råvareproduserende bønder og arbeidere i Afrika, Asia og Latin-Amerika. Krav til bedre råvarebetaling og mer rettferdige handelsbetingelser, gir bønder og arbeidere mulighet til å investere i bedre liv, tryggere arbeidsplasser, miljøtiltak og levedyktige lokalsamfunn.

Fairtrade-merking av produkter er et konkret og pålitelig verktøy for importører og forbrukere i Norge som ønsker å redusere risiko for menneskerettighetsbrudd og bidra til utvikling i internasjonale verdikjeder.

I dag finnes det blant annet Fairtrade-merket kaffe, te, blomster, bananer, kakao, sukker, juice, is, sjokolade, bomull, krydder og vin i det norske markedet.

Powered by Labrador CMS