FSC-sertifisert viskose fra Claire Group

I september oppnådde Claire Group, som står bak de to motemerkene Claire Woman og Hust & Claire, FSC-sertifisering.

Publisert

FSC-sertifiseringen er sannsynligvis best kjent for bruk i produkter av papir, papp, møbler og treprodukter, men er også relevant for moteindustrien. Her er det mulig å bli sertifisert med FSC fordi trefiber brukes til fremstilling av de mest brukte viskosestoffene.

- Vår FSC-viskose er laget av trebaserte tekstiler, og det gir derfor veldig god mening at vi har lagt til denne sertifiseringen, sier sjefsdesigner Berit Erfurt Hust. Hun fortsetter: - Nå vet vi at arbeidsforholdene er ivaretatt og at skogen forvaltes bærekraftig. For eksempel er det strenge krav for nyplanting av nye trær.

Det er fortsatt bare en liten del av Claire Groups kolleksjoner laget av trebasert viskose, men selskapet er optimistisk med tanke på fremtiden.

- Vi tror at forbrukeren blir mer og mer oppmerksom på materialene som brukes i produksjonen av klærne, sier Ulla Dam, konsernsjef og innkjøpssjef, og fortsetter: - Her er våre økologiske barneklær, Hust & Claire et eksempel. Våre GOTS-sertifiserte klær har fått stor suksess, og vi håper naturligvis at det vil gå på samme måte med FSC-viskosetekstilene våre, som finnes i Claire Woman-kolleksjonene for kvinner og Hust & Claire-kolleksjonene for barn.

FSC-sertifiseringen er Claire Groups tredje sertifisering på bare 10 år og en annen viktig milepæl i CSR-strategien, der selskapet jobber med å produsere klær på en bærekraftig måte. Selskapet startet med å få god kontroll på arbeidsforholdene hos leverandørene, og selskapet stiller gradvis høyere krav til materialene og kjemikaliene som kan brukes i klærne. Hvis du spør om det kan lønne seg å bruke ressurser for å skaffe og opprettholde tre sertifiseringer, er svaret raskt: - Det er nødvendig å kunne ta din egen medisin - ellers er det vanskelig å stille krav til våre leverandører,"sier Ulla Dam. (Pressemelding)

Fakta

Om FSC

FSC er en internasjonal non-profit merkeordning for papir og andre trebaserte produkter. I en FSC-skog blir det ikke felt mer tre enn skogen kan reprodusere. Samtidig er FSC en garanti for at dyr og planteliv er beskyttet, og at menneskene som jobber i skogen får utdannelse, sikkerhetsutstyr og skikkelig lønn. www.fsc.org

Om GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) er et sett med regler for økologiske klær, der det stilles strenge krav fra fiber til det ferdige produktet i alle ledd i produksjonen. Så det er ikke bare rå bomull som er organisk. Det er høye krav i alle ledd i produksjonen, spesielt når det gjelder farging og trykkprosessen. www.global-standard.org

Om Claire Group

I 1975 grunnla Anders Hust Claire Group A / S i tekstilbyen Ikast. I dag driver han selskapet sammen med sønnen Nikolaj Hust og en dedikert gruppe ansatte. Gruppen eksporterer til 18 land og sysselsetter rundt 200 personer fra kontorer i Ikast, Kina og India.

I 2012 nådde selskapet en milepæl ved å bli sertifisert med SA 8000 - en internasjonal sertifisering av samfunnsansvar med krav til forsyningskjeden. I 2019 ble Claire Group sertifisert med GOTS, den ledende standarden for økologiske klær.

Powered by Labrador CMS