Administrerende direktør i Miinto, Jacob Petersen.

Bestseller-eier investerer i Miinto

Et sterkt konsept, sunn vekst og unike teknologiske løsninger har gjort mote-plattformen Miinto til et attraktivt selskap i bransjen. Eier av Bestseller, Anders Holch Povlsen har investert flere hundre millioner i selskapet, ifølge en pressemelding fra Miinto.

Publisert

- Visjonene er store, og nå skal det for alvor bli fart på Miinto, sier administrerende direktør og partner, Jacob Petersen. Han ble nylig ble kåret til årets entreprenør av norsk Ehandelsforum, og har nå enda en stor begivenhet å feire i sin relativt korte karriere som entreprenør. Papirene er endelig signert og eieren av kleskjeden Bestseller har nå investert hundrevis av millioner i det syv år gamle selskapet.

Dette er gode nyheter for Miintos mange samarbeidspartnere, ifølge Petersen.

- Miinto er en plattform som kobler sammen over 1000 fysiske butikker på nett, der hele sortimentet av moteklær, sko og accessories blir sendt direkte ut til kundene. Det unike fremtidsrettede konseptet bygges ikke på et stort varelager, men baserer seg i stedet på dele-økonomiens grunnprinsipper om å ta i bruk ressurser som allerede finnes.

Samarbeidet mellom Anders Holch Povlsen og Miinto betyr ikke bare en ytterligere vekst for online virksomheten, det varsler også lovende tider for over tusen samarbeidspartnere. Partnerskapet er en perfekt match og det skyldes i all hovedsak en felles holdning om at merkevarene og butikkene er en del av verdikjeden. Dette gjelder både selve innsalget til forhandlerne deres, men også salg ut mot forbruker.

Jacob Petersen utdyper: - Investeringen fra Anders Holch Povlsen gir oss muligheten til i enda større grad å gjøre norske forbrukere oppmerksomme på vårt konsept og merkevare, der vi bygger opp under å støtte lokale virksomheter online. Det krever at vi står sammen og løfter konseptet til nye høyder, og med denne tresifrede investeringen kan vi nå i enda større grad gi forbrukerne et alternativ til å shoppe lokalt, i stedet for online handel i utenlandske nettbutikker.

Mange visjoner

Pressemeldingen slår fast at Miinto allerede har flere konkrete planer for fremtiden og denne investeringen gjør at de virkelig kan sette fart på kommende prosjekter. De har som mål å utvikle og støtte opp under detaljvarehandelen og alle norske motebutikker.

Jacob Petersen forteller: - Dette er en fantastisk dag for alle oss i Miinto. Jeg er både ydmyk, glad og utrolig stolt over at Anders Holch Povlsens har valgt å investere i selskapet. Vi betrakter det som et kvalitetsstempel og en fantastisk anerkjennelse på at vårt konsept fungerer. Det har vært hardt arbeid i mange år for å komme dit vi er i dag, men med en så fantastisk samarbeidspartner i ryggen kan vi nå for alvor få fart på Miinto. Vi vet at det vil kreve mye av oss for å sette denne visjonen til livs, men vi er veldig begeistret og klare for å skrive et nytt kapittel i Miintos historie.

Utvikler teknologi og marketing

Miinto har de seneste årene hatt et høyt fokus på system-teknologi og marketing, og har mer enn doblet antallet ansatte i begge avdelinger. En stor andel av investeringen har allerede blitt øremerket disse to avdelingene. Plattformen skal nå i enda høyere tempo optimaliseres og effektiviseres for å imøtekomme forbrukernes ønsker og krav. Kjennskapet til Miintos konsept skal økes betraktelig i både Norge, Danmark, Sverige og Nederland, hvor virksomheten knytter forbrukere med lokale butikker på nett.


Om Miinto

Miinto.no gir forbrukere muligheten til å handle online direkte fra norske motebutikker og har samlet over 300 norske motebutikker, som alle viser sitt produktutvalg på siden. Dette tilsvarer opptil 60.000 produkter fra tusenvis av kjente brands til dame, herre og barn.

Siden oppstart på det norske markedet i 2010, har selskapet klart å oppnå en omsetning på over 200 millioner i utgangen av 2015.

 Administrerende direktør og partner Jake Petersen vant i april 2016 prisen Årets Entreprenør av Ehandelsforum.

Powered by Labrador CMS