Epilogue kombinerer atelier og butikk

Eva Emanuelsen tar ett skritt tilbake med Epilogue og satser videre på en annen måte enn før: med kombinert atelier og butikk i Posthallen. Her presenterer hun sin nye kolleksjon, Floral Signatures – resort 18

Publisert Sist oppdatert

- Design er min lidenskap og livsstil. Jeg har vært med lenge, og penger er ikke den viktigste drivkraften lenger, selv om det selvsagt er viktig å ha en sunn økonomi. Det er viktigere for meg å få jobbe med og utvikle gode, bærekraftige materialer, lage smale kolleksjoner med klassisk stil og høy kvalitet for å skape gode opplevelser for kundene. Nå jobber jeg i et lite team, med to dyktige assistenter, i et spennende miljø hvor vi gjør alt. Atelieret er også butikklokale, slik at vi hele tiden er i nærkontakt med kundene, forteller Eva.

I tillegg til å holde det kombinerte atelieret og butikklokalet i Posthallens bakgård åpent fra onsdag til lørdag skal Emanuelsen selge kolleksjonen i egen nettbutikk. Hun jobber også med å få med seg et begrenset antall butikker i Norge. Og legger ikke skjul på at hun på sikt har internasjonale ambisjoner på litt lengre sikt.

Hun har stor tro på det nye motedistriktet, med hovedåre helt ned til Operaen. – Det har skjedd svært mye positivt i Oslo sentrum den siste tiden. Dette området er spesielt passende for merkets ready-to-wear tilnærming til et høyere premium segment, sier hun.

Nordisk eleganse

Epilogue bygger sitt fundament på en nordisk eleganse som reflekterer levesettet til den sofistikerte nordeuropeiske kvinnen.

Eva Emanuelsen satser annerledes ennfør
Eva Emanuelsen satser annerledes ennfør

- Vi har respekt for hennes kropp, hennes intellekt, arbeid og søken etter kvalitet. Dette med en smak av skreddersøm og sterke silhuetter. Merket er stadig i utvikling, fordi kvinnene vi henvender oss til er i endring. Hennes livsstil og behov endres. Vår produksjonssyklus er derfor stødig og eksklusiv, uten overproduksjon eller for store kolleksjoner – hvor vi stadig ønsker å spre kunnskap om tekstilene våre og vår designmetodikk, sier Eva Emanuelsen.

- Med vårt utgangspunkt i varighet og bærekraft blir kolleksjonene mer sesonguavhengige. Vi lager små, eksklusive kolleksjoner for omgående levering: «See now, buy now». Når det er utsolgt, så er det ikke muligheter for å supplere, sier hun.

Gode sommerminner

Hun har hentet inspirasjon fra gode sommerminner til den nye kolleksjonen, Floral Signatures – resort 18, og beskriver den slik:

- Florlette, digitalprintede kjoler i silke og viskose, med motiver utviklet for hånd i vårt atelier. Kleslinjen bærer preg av en vårlig lekenhet, med innslag av rene linjer i tro EPILOGUE ånd, samt et innblikk i designerens sommergleder som sitronblader, tiger-tulipaner, smørblomster, våt asfalt og frisk mose. Samtidig er den fylt av kontraster. I all sin enkelhet har samtlige kjoler ulike styling-muligheter som endrer signaturen på antrekket etter behov og anledning – designet med rom for personlighet for kvinnen som bærer plagget.