ESP samarbeider med Fretex

ESP presenterer årets kolleksjon No. 9 i forbindelse med Oslo Runway sin nye digitale satsning. Tirsdag 18. august klokka 17 vises en presentasjon i form av en film på OSLRW og ESP sin hjemmeside.

Publisert

Filmen viser venner av ESP, Vanessa og Cornelia fra Villbrygg. Iført ESP kolleksjon No. 9 reiser de på tokt i Oslo for å skaffe urter og vekster til sine brygg. De sanker mye selv og reiser rundt i områder rundt byen for å plukke det naturen har og by på. Villbrygg og ESP deler de samme verdier om å ta vare på det vi har rundt oss - lokale ressurser, lokal produksjon, og skreddersydde konsepter tilpasset deretter.

Som en del av No. 9 kolleksjonen finner man også Upcycle-samarbeidet mellom ESP og Fretex. Samarbeidet består av produkter som er sydd om, sammenføyd med nye materialer eller helt nye produkt for å skape et ferdig produkt. Målet er at plaggene skal oppleves som en naturlig del av ESP sin stil og univers.

- ESP ønsket å jobbe med Fretex fordi det er en ny måte å utnytte lokale ressurser på. For oss betyr dette å anskaffe en råvare som inngår i produksjonen uten å måtte importere den. Fretex får inn mer enn de klarer å selge i sine butikker – og derfor går mye ut av landet. Vi ønsker å bidra til å utnytte disse råvarene lokalt, også for å redusere utslipp i forbindelse med transport. Dessuten trenger vi mer utnytting av gjenbruksmaterialer, og det ønsker ESP å bidra til. Vi har betalt markedspris for tekstilene fra Fretex og det er fint å vite at dette bidrar til Frelsesarmeens sosiale bidrag til dem som trenger det, sier designer Elisabeth Stray Pedersen.

Første slipp fra No. 9 skjer allerede tirsdag 18.08 hvor utvalgte produkter fra ESP X Fretex samarbeidet vil selges på Galleri Sorgenfri.

Klimavennlige råvarer

- Vi heier på alle norske designere som ønsker å jobbe med upcycling av brukte tekstiler og inviterte selvfølgelig Elisabeth og teamet hennes til vårt sorteringsanlegg i Oslo da hun tok kontakt. Det at ESP ser potensialet i ødelagte klær som vi ikke får solgt i våre Fretex butikker ser vi på som en mulighet til å bidra med klimavennlige råvarer til produksjon og samtidig synliggjøre den jobben vi gjør på kortreist gjenbruk. Når ESP betaler råvare pris til oss, bidrar de samtidig til Frelsesarmeens sosiale arbeid, noe som er et premiss for oss i alle samarbeid vi har. Vi gleder oss til å se kolleksjonen ferdig produsert, sier innkjøpsleder Hilde Kjønstad i Frelsearmeen.

ESP Showroom, lokalisert i egen fabrikk i Kabelgata 13, holder åpent onsdag 19.08 kl 10:00- 13:00 for re- see. Designer Elisabeth Stray Pedersen vil være tilstede. Utvalgte plagg fra kolleksjonen vil selges i butikker i Oslo samt på ESP sin nettside, www.esp-oslo.no