Elisabeth Stray Pedersen (t.h.) samarbeider med Charlotte Fische og Gunhild Hasla i Paris
Elisabeth Stray Pedersen (t.h.) samarbeider med Charlotte Fische og Gunhild Hasla i Paris

Felles norsk showrom i Paris

De norske designerne Hasla, Moirè og Elisabeth Stray Pedersen samarbeider om felles showrom i Paris.

Publisert Sist oppdatert

De møttes under en felles tur til New York i regi av Norwegian Fashion Hub, hvor de fant tonen og skjønte at de står sterkere sammen. De tre supplerer hverandre perfekt, og med showrom kollektiv i Paris - No. 03 18. til 22. januar, håper de at flere spennende muligheter, også utenfor Norge, åpner seg.

Formålet med New York turen var å etablere nettverk, bygge kompetanse og posisjonere norske merkevarer til å lykkes ute. Dette arbeidet fortsetter nå med felles showrom i Paris, hvor innkjøpere inviteres inn.

Hver og en av disse tre designerne har et sterkt skandinavisk preg og et stort felles bærekraftfokus. Sammen komplementerer de hverandre i en fin blanding av organisk denim, norsk ull og håndlagde smykker.

- Vi tror samarbeid er viktig for å overleve i motebransjen i dag. Mye skjer fort, og derfor ønsker vi å bremse ned litt og dele kunnskap for å utvikle oss og velge gode løsninger. Å få jobbe sammen gir oss mer rom og fokus på å skape gode ting, i stedet for å bli fanget i logistikk. Vi gleder oss til å se hvilke muligheter som ligger foran oss som et resultat av showroom i Paris sammen, uttaler Elisabeth Stray Pedersen

Hasla

Hasla er en familiebedrift som har sitt opphav i Valle, Setesdalen. Bak merket står Grete, Ørnulf og døtrene Gunnhild og Anne Hasla. God design starter med gjennomtenkte visjoner og høy kvalitet. Dette, kombinert med en tydelig og klar profil, er selve kjernen i Hasla. Merket ønsker å fange trender, men alltid med sin egen vri. Når kunnskap og tradisjonelt håndverk legges til dette spisses Hasla til enhver tid innenfor denne blandingen av motsetninger. Inspirasjonen til smykkene henter designer Anne Hasla i den norske naturen, ikke minst fra vakre Valle hvor hun bor og Hasla verkstedet ligger.

Moiré

Moiré er utspringet av Designbyrået Moire Agency, drevet av Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik – Ribeiro. Siden lansering 2017 har duoen utviklet unike snitt og detaljer som gir skreddersøm et mer anvendelig preg med en bred målgruppe. Med et stort arkiv med signaturdetaljer har merket fokus på tekstilene og hvordan plagg for nytt liv i nye tekstiler.

I april 2019 introduserte Moiré sin aller første denim-kolleksjon “Denim Blue Edition”. Alle plaggene har signaturdetaljene fra Moiré hovedkolleksjon og er produsert i Portugal, (EKO Tex-sertifisert) i økologisk bomull. Denim blir nå viktigste fokus for Moiré på sin internasjonale reise videre.

ESP

I 2015 tok Elisabeth Stray Pedersen over den norske merkevaren og produksjonsbedriften Lillunn med egen fabrikk på Økern i Oslo. Dette ble starten for ESP merket, som lager unike ullplagg i ull fra lam som har beitet fritt i Gol. Designer Elisabeth har stort engasjement og interesse for lokal produksjon og bærekraftige produkter, som også var drivkraften til at hun valgte å ta over den anerkjente fabrikken.