Charlotte Høyem Osburg viser på Neonyt i Berlin
Charlotte Høyem Osburg viser på Neonyt i Berlin

Høyem på Neonyt i Berlin

Charlotte Høyem Osburg, som står bak merket Høyem, skal vise sin kolleksjon på messen Neonyt i Berlin.

Publisert Sist oppdatert

Neonyt er en ny og klimanøytral motemesse for bærekraftige klesmerker som arrangeres parallelt med Panorama på tidligere flyplassen Tempelhof i Berlin fra 14. til 16. januar.

Høyem skal ha stand på messen og delta i en motevisning tirsdag 14. januar.

Høyem studerte klesdesign ved Universität de Künste Berlin under Vivienne Westwood, og er preget av sin læremester, selv om stilen er en annen. Hun har jobbet i Paris og London med kjente merker som Westwood, Chloé og Boss

Bakteppet for hennes design ligger i etnisk og historisk mønsterkonstruksjon, preget av det hun lærte av Vivienne Westwood.

Slik beskrev hun sin virksomhet i Tekstilforum i 2018: - Jeg jobber for at merket skal bli så økologisk som mulig og være produsert så lokalt som mulig i Europa. Målet er å bli 100 prosent økologisk. Merket går inn i kategorien “slow fashion”; lar meg ikke styre av trender som kommer og går, men reduser frekvensen av endring ned til et mer bærekraftig tempo. Ingen bruk og kast, jeg tar heller bevisste valg om hva som legges ut på markedet.

- Snittene er relativt rette og enkle, men en kombinasjon av mønsterføringen, konstruert volum og utarbeidete detaljer gir klærne en spesiell karakter. Mønsteroppbyggingen er basert på grunnformer inspirert av historiske folkedrakter. Denne type design skåner miljøet for bruk og kast, har maksimal utnyttelse av materialet og er en hyllest til den fantastiske kulturelle skatten av en arv vi sitter på av folkedrakter jorden rundt.

Mine plagg skal være behagelige å ha på. De skal ikke presse, stramme og hemme, men sitte som et skudd og sørge for maksimal bevegelsesfrihet i alle situasjoner. Hun skal føle seg sterk, sikker og selvstendig, uvanlig, fantastisk og uimotståelig. - Det er min lidenskap og plikt!