Alle foto: Fred Jonny
Alle foto: Fred Jonny

Luksuriøse skjerf fra framhūs

Norske Marianne Framhus har designet mønstre for fler av verdens største motehus. For knappe to år siden startet hun sitt eget merke, framhūs, som spesialiserer seg på luksuriøse skjerf i silke, modal og myk merinoull. Alle skjerfene har karakteristiske print som Marianne selv designer.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det bare er to år siden Marianne Framhus tok det store steget og lanserte sin egen kolleksjon, er hun langt fra noen nybegynner i faget. Med base i New York jobbet hun i flere år som designer for Nicole Miller før hun flyttet til London som frilanser og designet print for blant annet Diane von Fürstenberg, Oscar de la Renta, Marc Jacobs, Philip Lim, Calvin Klein, Ralph Lauren og Kate Spade.

Skjerfene fra framhūs lages av naturlige fibre slik at både form og farge holder i lang tid. Målet er å lage noe som varer, både kvalitetsmessig og stilmessig.

Foto: Fred Jonny
Foto: Fred Jonny

Det er en krevende prosess å skape nye mønster for hver eneste kolleksjon, men det er nettopp denne delen av jobben Marianne trives aller best med.

- Det handler om å skape noe nytt ut fra en inspirasjon og et tema som jeg fordyper meg i. Å designe mønstre som forteller en historie. Jeg følger godt med på hva som skjer i motebildet og designverden generelt, men når jeg skal skape en ny kolleksjon av print som harmonerer må jeg liksom glemme alt annet litt for å skape mitt eget, forteller Marianne.

Merket legger stor vekt på at fabrikkene opererer innenfor etiske retningslinjer, både i forhold til ansatte, miljø og selve produksjonsprosessen. Produksjonen er i all hovedsak lagt til Italia og Nepal hvor designeren kjenner produsentene godt.

Tross sin korte historie har framhūs rukket å bli en merkevare som føres i flere eksklusive motebutikker, blant annet Bolina, Ferner Jacobsen, Luck og Scarpa i Bergen. (Pressemelding)

Foto: Fred Jonny
Foto: Fred Jonny