Mira Craig har tidligere studert ved motefagskolen Esmod i Oslo.
Mira Craig har tidligere studert ved motefagskolen Esmod i Oslo.

Mira Craig lanserer kleskolleksjon

Mandag kveld var det duket for debutvisning av artisten Mira Craigs kleskolleksjon i selveste Rokokkosalen på Grand Hotel.

Publisert Sist oppdatert

Tekst og foto: Julie Opsvik

Gjennom Sky Fashion vil jeg gi kundene friheten til å ta kontroll over eget uttrykk og egen stil, forteller Mira Craig. Med kolleksjonen ønsker hun at det skal være mulig å skape sine egne, unike versjoner av plaggene man kjøper, og da man kikket rundt i det flotte lokalet var det enkelt å se hvordan man skal gjøre nettopp dette. Alle plaggene var utrustet med flere glidelåser plassert på ulike deler av plaggene. En jakke kan bli til en kjole, en bukse «zippet» til å bli en shorts.

Jeg har alltid jobbet med klær, og kjærligheten til mote er en viktig del av meg. Det som nå skjer, lanseringen av Sky Fashion, er resultatet av en livslang drøm og flere års hard jobbing. De fleste kjenner meg som artist, men for meg har det å lansere en egen kolleksjon vært et mål så lenge jeg kan huske, sier Mira videre i en pressemelding. Visningen mandag kveld ga flere tegn til debutdesignerens tidligere karriere som artist. Blant R&B-tunes var utstillingsdukker plassert med antrekkene, som med de skinnende materialene og en rocka stil lett kunne vært sceneantrekk til artisten selv. Langs veggene var det flere boder som solgte deler av kolleksjonen, og her fant man blant annet den gjenkjennbare hekletoppen man kan minnes at Mira Craig brukte i starten av karrieren.

Som artist har jeg designet egne antrekk, og stylet både meg selv og dansere siden jeg var 17 år gammel. Det er på mange måter dette som er bakgrunnen for MiraMira og Sky Fashion: Min kjærlighet for å designe klær, min følelse av at klær kan være kunst, og min tro på at et nøye uttenkt og designet antrekk kan være et kunstverk, forteller Mira Craig.

Etter drinker og kanapeer var det duket for filmvisning. Her ble flere av antrekkene vist – både for herre og dame. Kolleksjonsfilmene kunne minne om musikkvideoer og Mira opptrådte selv i noen av dem, til stor applaus blant publikum. Til sist var det tid for selve visningen. Det var kun en modell som gikk, og etter å ha tatt en runde i rommet blant utstillingsdukkene og gjestene, inntok hun scenen hvor Mira Craig selv sto. De klemte hverandre før Mira så gikk i gang med å style antrekket på nye måter ved hjelp av glidelåsene. Flere antrekk ble til, og det er tydelig at plaggene gir kunden mange muligheter.

Det ble ikke bare med denne mandagskvelden, for da jeg kvelden etter gikk av trikken i Hegdehaugsveien, stoppet jeg overraskende opp foran et butikkvindu. Helt like antrekk som jeg hadde sett kvelden før møtte meg, og jeg må si at dette ikke er antrekk du ser overalt! Jeg ble nysgjerrig på hvilken annen designer det kan være som tenker så likt som Mira Craig, før det slo meg at dette selvfølgelig er merkets egen pop-up-butikk. Synlighet på topp, med andre ord.

Kolleksjonen omfatter både sko, solbriller, bukser, kjoler og jakker og selges fra egen pop-up-butikk i Hegdehaugsveien i Oslo frem til januar 2019.

En modell, flere antrekk. Kleskolleksjonen Sky Fashion handler om å kunne justere plaggene selv.
En modell, flere antrekk. Kleskolleksjonen Sky Fashion handler om å kunne justere plaggene selv.