To av designerne, Julie Wang Ringnes og Monica Stålvang foran No 27
To av designerne, Julie Wang Ringnes og Monica Stålvang foran No 27

Norsk design-samarbeid i No 27

To klesdesignere, to smykkedesignere, en skodesigner og en hudpleieprodusent har funnet sammen og driver butikken No 27 i Skovveien 27 på Frogner. Her er det bare norsk design!

Publisert

No 27 er et samarbeid mellom seks norske designere: Monica Stålvang, Lykke by Julie, Mørck, Undlien Design, Anne K Design og Kie Sølv.

I den lille, hyggelige butikken har de seks hver sine avdelinger og utstillinger med blanding er fra dem alle.

- Vi fant ut at vi ville forsøke å satse sammen, og åpnet i utgangspunktet som en pop up, hvor vi delte på husleien og faste kostnader. Det ble så godt mottatt og salget gikk så bra, så nå fortsetter vi, sier Monica Stålvang og Julie Wang Ringnes, som er på plass i butikken da vi kommer innom.

De seks designerne driver butikken sammen, og deler på å være til stede og møte kundene. I tillegg selger de produktene sine i egne nettbutikker. No 27 åpnet for et drøyt år siden. Starten var meget bra og omsetningen økte fram til korona-utbruddet. Da ble det mye roligere, men Stålvang og Wang Ringnes synes de har kommet seg greit gjennom det siste halvåret, tross alt.

- En butikk som No 27 bidrar til mangfold. Det er hyggelig å oppleve at kundene synes det er spennende og interessant å møte oss som designer produktene i butikken. Vi føler at de setter stor pris på oss, sier Stålvang

Om designerne:

Monica Stålvang

Monica Stålvang
Monica Stålvang

Monica Stålvang sko er designet i Norge og produsert i en familiedrevet fabrikk nord i Italia, i et nært samarbeid mellom designer og produsent. Materialet er italiensk kvalitetsskinn med ulike uttrykk og overflater, gjerne brukt sammen for å skape interessante og uventede kombinasjoner. Rene linjer og et urbant uttrykk og en balanse mellom det feminine og røffe kjennetegner designet, og det legges stor vekt på kvalitet og passform.

Undlien Design

Hanne Undlien er smykkedesigner og lege. Hennes fascinasjon for menneskekroppen er en stor inspirasjon for de håndlagde smykkene. Presisjon, kraft og koordinert perfeksjon er idealet. Målet er å lage vakre smykker som samtidig er funksjonelle og behagelige å bære, og som kan vare i flere generasjoner.

Lykke by Julie

Julie Wang Ringnes
Julie Wang Ringnes

En prisbelønt hudpleieserie, utviklet av Julie Wang Ringnes. Produktene er basert på naturlige og økologiske ingredienser. Nøye utvalgte råvarer er blandet med lokale, ville planter og bær fra nordiske fjell og urter og planter fra resten av verden. Produksjon i Norge, med fokus på miljø både i blandingen og i emballasjen, som består av glass, tre og mønstret papp.

Mørck

Mørck er designet av Marianne Mørck og er basert på materialer fra den nordiske naturen; skinn, laks, reinsdyr, geit og hjort sammen med norskproduserte tekstiler. Designet er klassisk og inspirert av avansert mønsterforming. Mørck bidrar til å nå FNs bærekraftmål.

Kie sølv

Mansjettknapper i lakseskinn
Mansjettknapper i lakseskinn

Kie sølv er en håndverksbedrift der smykkedesigner Kirsti Eriksen henter inspirasjon fra den nordnorske naturen. De klassiske, tidløse smykkene har enkle, klare og røffe linjer og er laget av sølv, stener, perler og fiskeskinn.

Anne K Design

Anne K Design er et norsk klesmerke med feminint uttrykk. Hvert plagg designes og sys i atelier, og kommer i noen få eksemplarer av hver. Detaljer, god passform og kvalitetsstoffer kjennetegner merket.

Powered by Labrador CMS