Rebeca med kjolen hun spontanproduserte og viste på Fonna
Rebeca med kjolen hun spontanproduserte og viste på Fonna

RebecaRebeca i digital China Fashion Week

Som eneste norske designer deltok Rebeca Herlung Høien med sitt merke RebecaRebeca i helgens digitale utgave av AW China Fashion Week.

Publisert
Rebeca Herlung Høien
Rebeca Herlung Høien

Denne spesielle utgaven av den kinesiske moteuken er produsert i flere seksjoner, med motevisninger, salgspresentasjoner og ulike fashion forums. Nærmere 170 designere og merker deltok. Det er lagt stor vekt på å nå ut til innkjøpere, slik at designerne får mulighet til å vise sine produkter til nye kunder. Foruten kinesiske merker var 63 designere fra 15 land invitert, og RebecaRebeca var eneste norske merke. Hovedvisningen foregikk fredag, men blir tilgjengelig fram til i oktober.

- Veldig spennende og interessant å delta i en digital visning som dette, det har jeg aldri gjort før. Jeg er glad for at de har gjort dette tiltaket for å fremme moteindustrien internasjonalt. Som også gjenspeiler at vi alle er påvirket av pandemien og at vi står sammen.

- Det var ekstra interessant å vise kinesere en kolleksjon hvor temaet er miljøbevissthet i forhold til produksjon i tekstilindustrien. Jeg stilte med samme kolleksjon som jeg hadde under Paris Fashion Week, med video og bilder via Global Fashion Collective AW China Fashion Week International.

- Hvordan blir ditt miljøkritiske budskap mottatt i Kina?

- Teksten om mitt brand på hjemmesiden deres ble en smule sensurert, selv om hovedpoenget ble tatt med. Jeg var litt spent på det grunnet mitt fokus vedrørende produksjon og miljø.

Jeg tror kineserne kan bli litt skremt av at budskapet mitt er såpass tydelig og direkte. Og kan virke noe angripende på en industri hvor de sitter på toppen og regjerer. De har ikke akkurat en historie hvor hensyn til miljøet har en sterk stemme. Det kan være at flere tar litt avstand for å ikke tråkke inn i en politisk betent debatt. Foreløpig har jeg ikke fått noen negative reaksjoner.

Rebeca kan snu seg raskt. Da hun fikk tilbudet fra Kina var hun på Fonna og stod på snowboard. - Jeg ville presentere noe nytt for publikum, så jeg dro ned til butikken og kjøpte plastposer og ducktape, lånte symaskinen til en lokal dame og sydde sammen en kjole av dette. Dagen etter hadde vi shoot på toppen av fjellet. Utsikten var utrolig, og bar ingen preg av at hele verden nå står midt oppi en krise. Det var også rart å skulle stå foran kameraet å vise frem plagg. Noe som gjenspeiler hvilken tid vi er inne i, hvor man må være kreativ og gjøre det beste ut av situasjonen, sier hun.

Powered by Labrador CMS