Simen Staalnacke går solo – med servise

Inspirert av verdensbyen Tokyo og origami lanserte Magnor denne uken designsamarbeid med Simen Staalnacke, best kjent fra Moods of Norway. Sist Magnor produserte full borddekking med en motedesigner, var det med Per Spook.

Publisert Sist oppdatert

Av Tone Skårdal Tobiasson

En strålende fornøyd Moods of Norway designer, Simen Staalnacke, smilte så hatten nesten falt av og skålte med Mille-Marie Treschow og Cecilia Brækhus da hans Tokyo servise ble lansert på Galleri Fine Art i Oslo. – Dette var moro, smilte han og stilte villig opp både for pressen og de som ville ha selfies. – Dette har vi jobbet med i halvannet år, fortalte han og var synlig stolt over at hans første soloprosjekt skulle bære slike frukter. – Å ha Magnor som ny lekekompis har vært helt utrolig.

Fargen er blå, linjene enkle og likevel lekende og blir straks mer mettede når elementene settes sammen. – «Japandi» - blandingen av Japan og Scandi(navia) – er superhot nå. Og jeg elsker Tokyo, det er en av mine favorittbyer. Japanerne klarer å bygge på eldgamle tradisjoner og jeg har brukt særlig origami som inspirasjon til mønsteret på tallerkenene. I tillegg er dekoren på noen av delene molekylstrukturen i den kjemiske formelen for kjærlighetshormonet oksytocin, som fremkaller følelser av tilfredshet, ro og trygghet.

Glassene er veldig minimalistiske, og matcher vasene, og de er selvsagt håndblåste. Havblå champagneglass er en egen «special edition», som matchet dagens champagne-flasker. Serviset, derimot, går mer krigerske veier og har «gunmetal» coating. – Dette er fra våpenindustrien, forklarer Staalnacke og understreker at her skal det likevel gå fredelig for seg. Også på bestikket dukker også origamifiguren opp som emblem. I tillegg til vaser og en vinkaraffel, er det lykter med den samme blåtonen som går igjen på serviset.

Som ekstra gimmick, stilte et kobbel med japanske fantasifigurer med lekepistoler og futuristiske påkledninger. Sushi og sake sto selvsagt også på menyen, samt en kimono-kledd operaseanse. Joda, en snarvisitt i Tokyo er langt fra å forakte en vanlig hverdagskveld.