Skavlan og Pierre Robert fortsetter

Jenny Skavlan og Pierre Robert fortsetter høstens suksess med basekolleksjonen Capsule Collection.

Publisert Sist oppdatert

Denne våren kommer de med en vårkolleksjon som er tuftet på materialer som er mer bærekraftige – økologisk bomull, Tencel og ikke minst det helt nye materialet Kapok som per i dag er anses å være et av de beste materialene man kan velge for miljøet.

Vårkolleksjonen består av et loungesett, singleter og undertøy i blant annet fargene terracotta og lyseblå. Til barna kommer det T skjorter og truser/ boksere med dyremotiv, tegnet av Jenny Skavlan selv.

- Mitt samarbeid med Pierre Robert ser jeg på som en unik mulighet til å påvirke klesbransjen fra innsiden. I stedet for å lage enda en kolleksjon påvirker jeg en eksisterende kolleksjon til å bli enda mer bærekraftig. Undertøy er noe svært få kjøper brukt og da synes jeg det er superbra at det er behagelig og fresht undertøy i GOTS-sertifisert økologisk bomull tilgjengelig i matbutikken. Det utvikles jo stadig nye og bedre fibre, så jeg har villet introdusere forbrukeren til et av disse, nemlig kapok, uttaler Jenny Skavlan.

Som en bevisst forbruker må man ta gode valg og kjenne til det som ligger bak hvert plagg, så vel som hvilket material klærne er laget av. Hvilke råmaterialer består plagget av, hvordan er arbeidsforholdene på fabrikken, og hvordan har produksjonen forgått. Innpakningen og selve reisen til butikk står også sentralt, om man ønsker å leve mer bærekraftig. Pierre Robert har som mål å være helt transparente når det gjelder historien og prosessen bak plaggene de lager, og deler inngående informasjon på sine nettsider.

- Undertøy kan virke som små plagg i det store bildet, men det er plagg vi kjøper nye og vi eier ofte mange sett. Derfor er miljøhensynet kjempeviktig, fra materiale til produksjon og pakning. Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å ta gode valg når de skal kle seg, og da er Jenny Skavlan en perfekt samarbeidspartner for oss, sier Tine Hammernes Leopold, administrerende direktør i Pierre Robert.

Som med første del av Capsule kolleksjonen er dette tidløse plagg som man kan bruke mange ganger i ulike kombinasjoner og settinger, over lang tid. Jenny Skavlan og Pierre Robert lagt stor vekt på å lage anvendelige baseplagg av god kvalitet, som gjør det lettere å bruke de klærne i ulike kombinasjoner. Nøkkelplagg man kan bruke til alt, igjen og igjen og igjen.