Holzweiler på hjemmebane

Holzweiler måtte gjøre en vri i siste øyeblikk og viste sin nye kolleksjon Twist på «hjemmebane» på Lysaker Brygge da Kistefos Museum ble koronastengt.

Publisert

- Inspirasjonen til «Twist» kommer fra Kistefos Museum, The Twist. AW21-showet var opprinnelig planlagt å være produsert på dette unike stedet hvor vi ble inspirert, men koronanedstengningen bare to dager før showet gjorde det umulig.

I stedet bestemte vi oss for å ta med alt "hjem". Tilbake til vår base på Lysaker Brygge ved Oslofjorden. Holzweiler AW21-showet ble en ekte kjærlighetshistorie, designet og presentert fra hjertet av hverdagen vår; studioet. Verden er i endring, det må vi også gjøre, forklarer Andreas og Susanne Holweiler og Maria Skappel Holzweiler.

Slik forklarer de hva som ligger bak kolleksjonen:

- AW21-kolleksjon «Twist» er et konsept basert på vår refleksjon om Holzweiler som en merkevare og hvordan du kan takle utfordringene i verden akkurat nå. Da året 2020 kom, snudde verden opp ned. Skogbranner, en pandemi, stadig mer ustabile verdenssamfunn, svarte liv betyr noe, tap av rettigheter for kvinner, ensomhet, sult, krig og stadig mer ustabilitet og splittelse mellom mennesker. Verdens status har gjort at vi ønsker å reflektere over de brå endringene vi alle har følt i livet vårt det siste året. Krise etter krise har gjort at vi er blitt tvunget, som samfunn, til å gjøre endringer i måten vi jobber, reiser og konsumerer på. En ny tid begynte. En tid for å "vri" noe og å snu noe på hodet, er en tid for endring og forstyrrelse. Gjennom å manifestere dette som et ledende designprinsipp for denne kolleksjonen vil vi finne nye perspektiver på våre klassiske design. "Twist" er måte å endre det vanlige til noe ekstraordinært, en måte å se verden på en annen måte.

For AW21-kolleksjonen har vi fokusert på ærlige plagg med en klassisk vri. Overdimensjonerte og løse minimalistiske former. Detaljer med en vri eller feil. Vi ser på tekstiler for å skape nye teknikker og klassisk innovasjon

Powered by Labrador CMS