Close to My Heart med Early Spring

- Vi er i en tid hvor lite blir som før. Jeg velger å se positivt på det, sier Siv Katralen, hoved-designer og eier av Close to My Heart.

- Store brands over hele verden snakker om å redusere antall kolleksjoner pr sesong for om mulig å bringe ned overproduksjon, minske utsalg og lette på belastningen klesproduksjon har på kloden vår. Det snakkes om å designe klær uavhengig av sesong, økt bærekraftighet, Slow Fashion og levering til riktig sesong. Dette er utelukkende positivt!

- Jeg besluttet derfor tidlig å droppe det vanlige innsalget av Pre Spring med levering november, noe som ikke kunne vært bedre planlagt.

- Det er et faktum at mange butikker sliter med å forholde seg til 6-8 kolleksjoner pr år, og holde styr på budsjett og varer som kommer altfor tidlig.

For hvem trenger shorts og sandaler i januar? Altfor mange kolleksjoner og dropp medfører også at varer kommer altfor tidlig på salg, gjerne før det er naturlig å ta klærne i bruk.

Derfor er min Pre Spring blitt til Early Spring med valg om levering i januar eller februar og presenteres sammen med SS21 i august.

ES 21 er en ren strikk-kolleksjon i kvaliteter som varer, og som enkelt matches med SS21. Fargene er duse og ikke preget av sesong, men styles du umiddelbart kan ta i bruk.

Ice Blue, Sage, Cloud, Dust Pink, White Sand er noen av fargene jeg har valgt, og alle glir perfekt inn i SS21. Norge har en høyst variabel vår og sommer, vi trenger like mye en myk cardigan i ull som vi trenger t-shirts og shorts.

- Vi har besøkt de fleste kunder i løpet av mai og juni, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Alle besøk og samtaler vitner om at pandemien har påvirket handel og samfunn på forskjellig vis, men vi fikk absolutt inntrykk av forsiktig optimisme.

Close to My Heart SS21

- En vår og sommer hvor Norge og vår bransje ble satt på prøve er over, nå ser vi kun fremover, sier Siv Katralen.

- For å komme kundene mine i møte er det langt på vei lagt opp til to måneders levering, det vil si at kundene for eksempel kan velge mars eller april. Sommeren i Norge starter ikke på samme tid overalt, og noen steder kommer den faktisk ikke, eller det er ingen vår! Fleksibiliteten og samarbeidet vi har hatt med våre kunder denne våren blir minst like viktig fremover.

- Kolleksjonen er mer koordinert enn noen gang, med et stort fargeutvalg som dekker de aller fleste store trendfargene. Jeg har hatt stort fokus på kjoler og underdeler, men også bluser og skjorter er godt representert. Og, de mest ønskede bestselgerne er selvsagt med.

Av underdeler har jeg stor tro på shorts, som i år fikk sitt store comeback. Kjolene er til dels romantiske, og viser for første gang vår velkjente linkvalitet med blomsterprint inspirert av 70-tallet. Jeg innlemmer flere Noos-grupper, noe som fremover blir veldig viktig.

- Close to My Heart ble først etablert som skjerf- og strikkleverandør, og denne gang viser vi mer strikk enn tidligere SS kolleksjoner. ES21 gruppene glir fint inn i sommer kolleksjonen, i tillegg herlige gensere i bomull og lin.

Nettopp lin blir det ikke mindre av til neste sommer, vi har tre store grupper. Også vil vi alltid overraske med noen helt spesielle styles! Unike kjoler, broderte bluser og en sommerkåpe du like gjerne kan bruke hele året.

Powered by Labrador CMS