Dale gjør norsk ull mer komfortabel og allsidig

At Dale of Norway utvikler en helt ny garnkvalitet er ikke noe nytt. Men grunnen til at det likevel kan være verdt å rope et lite «hurra!», er at norsk ull nå er gjort mer komfortabel og allsidig.

Publisert

Dale of Norway har alltid satset på kvalitet, og det sies at en Dale-genser er skapt for å kunne arves i generasjoner. Dette gjelder særlig plaggene som er strikket av robust og slitesterk norsk ull, der bruken tradisjonelt har begrenset seg til utendørs aktiviteter, det være seg i skogen, på sjøen eller i fjellet.

Nå er Dale of Norway i ferd med å gjøre den norske ulla mer allsidig. Gjennom å velge ut den aller fineste ulla fra sauens aller første klipp, har man utviklet et nytt norsk garn med korte fibre. Dette gir en tynnere og mykere garnkvalitet enn annen norsk ull. Resultatet er tynne, lette og myke plagg som passer til en aktiv livsstil. Dette samtidig som ulla beholder den unike briljansen, spensten og holdbarheten som norsk ull er verdenskjent for.

Den nye norske ullkvaliteten gjennomgår også en kjemikaliefri EXP-etterbehandling

(EXP = Ex-Pollution) som gjør den enda mer komfortabel. Denne behandlingen gjør også at plaggene kan vaskes i vaskemaskin.

Dale of Norway kommer fortløpende til å lansere gode, gamle klassikere i den nyutviklede norske ullkvaliteten, med et yngre og mer urbant uttrykk. Ull er naturens eget high-tech fiber med unike egenskaper syntetiske fibre ikke kan matche. Disse egenskapene er beholdt, men nå med 100 prosent norsk ull tilpasset en aktiv livsstil, enten det er som sportsplagg, turplagg eller til bruk i urbane miljøer.

Ull er et 100 prosent naturlig fiber. Når denne ulla i tillegg kommer fra norske sauer som tilbringer store deler av året fritt beitende i norske fjell og utmark, med rik tilgang på næring, vann og frisk luft, er den også et av verdens mest dyrevennlige tekstilfibre. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS