Klart for ullskiftedagen hos Kari Traa
Klart for ullskiftedagen hos Kari Traa

Kari Traa med ullskiftedagen

For å øke folks bevissthet på hvorfor ull er fantastisk å bruke, også om våren- og sommeren lanserte Kari Traa Ullskiftedagen. Den er i dag, 20. mars.

Publisert

Derfor kommer hun med oppfordringen: Pakk bort den tykke ulla, gjør deg klar til mildere dager med våre lette merinoullsett. For til tross for at det hele tiden forskes frem til nye tekniske stoffer, har ullens naturlige fordeler vist seg uslåelige – i tillegg til å være det mest bærekraftige materialet vi har, slås det fast i pressemeldingen, som også har listet opp fordelene med å bruke ull om sommeren:

* Ull isolerer både mot varme og kulde. Ved å absorbere og slippe ut fuktighet, justerer den kroppstemperaturen din til et behagelig nivå.

*Ull er bærekraftig. Sauen vil alltid vokse ut ny ull når den klippes og ull kan komposteres uten å forurense.

* Ull trenger ikke vaskes. I motsetning til annet treningstøy som vanligvis består av mye polyester, som lukter fort og må vaskes hyppig, er ull selvrensende. Alt du behøver å gjøre er å henge det ut til lufting, så begynner ullens naturlige antibakterielle virkning. Om du likevel vil vaske ullen, har de rene plaggene null utslipp av mikroplast i motsetning til mye annet treningstøy.

* Tynn merinoull er bra for huden. Merinoullens evne til å regulere både temperatur og fuktighet, samt de antibakterielle egenskapene, bidrar til å skape et sunt mikroklima for huden din - som igjen kan lindre eksem og annen problemhud.

* Merinoullen vi bruker har lengre og tynnere fibre enn andre ulltyper. Plagg i merinoull føles derfor silkemyke og lette mot huden. Fibrene er også mer elastiske enn vanlige ullfibre, krøller seg mindre, og holder bedre på fasongen. Hvis et plagg har krympet, kan det i mange tilfeller strekkes tilbake i fasong.