nepal-siv-katralen
nepal-siv-katralen

- Nepal trenger mer hjelp!

- Siv Katralen, kvinnen bak merket  Close to my Heart, har et stort og inderlig engasjement for jordskjelvrammede Nepal. Nå er hun tilbake i landet for å gi mer hjelp.

Publisert

Stor velkomstseremoni da Siv kom tilbake til skolen hun støtter.

Hun produserer mye av klærne sine i Nepal, og har fått et varmt og nært forhold til sine medarbeidere, til folket og til landet. Derfor har hun jobbet hardt for å bidra til hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen. Både ved å gi av egne midler, og bidra til ulike innsamlingsaksjoner og andre hjelpetiltak. Nå har hun vært i snart fem uker og har reist rundt og satt i gang nye tiltak og fått se at de tiltakene som er i gang, faktisk fungerer.

Kvinnene som vever og farger Mie Grand-skjerfene.

Blant annet har hun gitt mye støtte til en skole. Sist hun var på besøk, var det lite som fungerte. Denne gangen kunne hun til sin store glede se at det meste var på plass. Viktigst av alt var tilgang på rent vann, både til skolen og landsbyen.

Hun ble møtt ev en storslått velkomstseremoni da hun kom tilbake.

Denne jenta kan heretter får drikke alt det rene vannet hun vil i skoletiden.

Denne jenta kan heretter får drikke alt det rene vannet hun vil i skoletiden. 

Siste stopp på reisen før hun vender tilbake til Norge er Sindipalchowk, det hardest rammede området etter jordskjelvet.

- Den største utfordringen nå er kulde og fuktighet. Mange bor fortsatt i telt eller blikkhus. De fryser. Jeg har kjøpt inn gode tepper, madrasser og puter til 100 familier. Etter dette vil jeg prøve å få donasjoner. Selv om vi har hatt en fin utvikling kan jeg ikke gjøre så mye mer alene, så det ville vært fantastisk om flere kunne bidra!

Glade barn på en av skolene Katralen støtter.

Rektor Guru ved skolen overrekke Katralen takkebrev for hennes innsats.

Rektor Guru ved skolen overrekker Siv Katralen takkebrev for hennes innsats.