kobenhavn11 582designers remix.jpg
kobenhavn11 582designers remix.jpg

Dansk bransje med felles innovasjonssenter

Tre organisasjoner med til sammen 500 motevirksomheder meldte i går at de ville gå sammen om å danne en felles plattform for dansk motebransje.

Publisert

Innovasjonssenteret skal være lokalisert i København, og bak planene står Dansk Mode & Textil, Guldsmedebranchens Leverandørforening og Kopenhagen Fur.

Kreativt og kommersielt

Med studioer, biblioteker og andre lokaler som er tilgjengelige for aktørene i bransjen, skal dette bli et kreativt og kommersielt senter som vil bidra til markedsføring av dansk mote og design.

Administrerende direktør Preben W. Friis i Dansk Mode & Textil uttaler på deres nettsider at de har store ambisjoner for det nye senteret.

– Huset skal være et ikon for design, kunnskap, innovasjon og forretningsutvikling. - Et ikon som også kan bli en viktig faktor i markedsføringen av Danmark som ledende innen design og mote, sier han.

Vil nå flere

Senteret kan danne en viktig ramme for samarbeid om eksport og markedsføring, påpeker Kopenhagen Furs administrerende direktør Torben Nielsen:

– Kopenhagen Fur er sterke i Kina. Når vi har show der, kan vi ta med oss danke motefirmaer i et felles fremstøt. Vi har også mange avtaler med kinesiske shoppingsentre, og kan via vårt kontaktnett sikre andre danske virksomheder plass der. Mulighetene er mange, konkluderer Torben Nielsen.

Organisasjonene samarbeider nå med Københavns Kommune og Copenhagen Business Task Force for å finne en passende bygning i Nordhavnen i København, skriver Dansk Mode & Textil.

(Dansk Mode & Textil)