Benetton_Unhate_SARKOZY_MERKEL_SP.jpeg
Benetton_Unhate_SARKOZY_MERKEL_SP.jpeg

Benetton provoserer igjen

Med sin nye kampanje ”unhate” provoserer Benetton igjen. Et bilde hvor Pave Benedict XVI kysser Ahmed Mohamed el-Tayeb, Imam av Al-Azhar-moskeen i Kairo, ble for sterkt og måtte trekkes. Men flere andre bilder, som Angela Merkel som kysser Nicholas Sarkozy, går videre. 

Publisert Sist oppdatert

Benetton provoserer igjen med kyssebilder av en rekke av verdens fremtredende ledere.

Hat avler hat. Ved å ikke-hate, dør hatet. Dette begrepet om toleranse oppsummerer prinsippene bak Benettons nye UNHATE-kampanje. Kampanjen tar sikte på å fremme nærhet mellom mennesker, religioner, kulturer og en global oppfordring til handling.

Denne verdensomspennende kampanjen ble presentert av Alessandro Benetton, nestleder i Benetton i Benettons butikk i Boulevard Haussman.

Barack Obama og Hugo Chavez.

UNHATE-kampanjen består av en rekke banebrytende bilder av verdens ledere som kysser hverandre: Barack Obama og kinesiske lederen Hu Jintao, pave Benedict XVI og Ahmed Mohamed el-Tayeb, Imam av Al-Azhar-moskeen i Kairo (det viktigste og mest moderate senter for sunni-islamske studier i verden), den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

Dette er, ifølge Benetton, symbolske bilder av forsoning - med et snev av ironisk håp og konstruktiv provokasjon – for å stimulere til refleksjon om hvordan politikk, tro og ideer, selv når de er sprikende og gjensidig motsatte, må føre til dialog og mekling.