Geelmuyden.Kiese kjøper House of Communication

Geelmuyden.Kiese Gruppen kjøper 51 prosent av aksjene i livsstilskommunikasjonsbyrået House of Communication, som har flere norske og danske moteselskaper på kundelista.

Publisert

– Vi ser at livsstilssegmentet blir stadig viktigere, og en fusjon mellom GK og House of Communication vil gi verdifulle synergier for begge selskaper, sier Hans Geelmuyden, sjef i Geelmuyden.Kiese Gruppen.

House of Communication er, i likhet med Geelmuyden.Kiese Gruppen, et skandinavisk eid miljø med kontorer i København, Stockholm og Oslo. Selskapet har en rekke anerkjente merkevarer på kundelisten, de fleste på nordisk nivå. Blant kundene finner man Rosendahl Design Group, Kvadrat, Kopenhagen Fur, Royal Copenhagen, Cubus og Kari Traa. I tillegg er byrået ansvarlig for det internasjonale PR-arbeidet til flere store danske merkevarer. House of Communication har 12 ansatte og omsatte for ca. 12 millioner kroner i 2011.

- Med denne fusjonen blir partnereide Geelmuyden.Kiese Gruppen et skandinavisk konsern med totalt 85 ansatte og 117 539 millioner NOK i 2011-omsetning, sier Hans Geelmuyden.

- Siden House of Communication ble stiftet, har målet vært å bygge det sterkeste, bredeste og mest dedikerte livsstils-PR-byrået i Skandinavia. Det målet har vi langt på vei nådd. Det vi imidlertid ser, er at stadig flere av våre kunder etterspør bredere bistand enn det vi som spesialistmiljø kan og skal levere. Fremover kan kundene få alle PR-ytelser de trenger, under ett tak, samtidig med at de kan beholde oss som spesialistbyrå, sier Annette Spanggaard, gründer og daglig leder i House of Communication.

Spanggaard går inn i Geelmuyden.Kiese Gruppens skandinaviske konsernledergruppe. Oppkjøpet vil innebære et tett samarbeid, men de to selskapene skal fortsatt dyrke hver sine navn og egenart: GK som strategisk kommunikasjonshus, House of Communication som operativ og strategisk spesialist innen livsstilssegmentet.

- Livsstilsbyråene og de tradisjonelle PR-byråene lever i separate verdener. Det er forskjellige sosiale koder som gjelder, og arbeidsmetodene er ulike. Samtidig ser vi store kompetansemessige synergier. En fusjon med House of Communication vil gi merverdi til begge selskapene, forklarer Geelmuyden og fortsetter: - Vi har gjennom flere år jobbet med House of Communication på en rekke prosjekter. Hele veien har vi latt oss imponere av hvordan selskapet tjener sine kunder gjennom spesialkompetanse innen livsstilssegmentet. Jeg opplever i tillegg Annette Spanggaard som en av Skandinavias sterkeste rådgivere innen livsstilskommunikasjon, og gleder meg til å få henne med på laget.

- Sammen kan vi tilby helhetlig kommunikasjonsrådgivning på et nivå som ikke tilbys i Skandinavia i dag. Vi vet at mange av kundene våre allerede ønsker dette, avslutter Spanggaard og Geelmuyden.

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97