DK Company Domicil.jpg

Nytt rekordår for DK Company

Med et rekordoverskudd på 90,4 millioner danske kroner før skatt I regnskapsåret 2010/2011 (18 måneder) og en økning i nettoomsetningen på mer enn en halv milliard, til 800 millioner kroner, fortsetter det danske motekonsernet DK Company sin vekst.

Publisert

Nytt rekrodår for DK Company

En utvikling som administrerende direktør og grundlegger Jens Poulsen betegner som tilfredsstillende.

- Især fordi framgangen er skapt til tross for den økonomiske krisen som stadig preger en lang rekke land verden over, og et motemarked med stor konkurranse, sier Poulsen.

Det nylig offentliggjorde regnskapet er er et 18 måneders regnskap I forbindelse med DK Companys inntreden på fondsbørsen. Her framgår det at nettoomsetningen har økt fra 298 millioner til 800 millioner I perioden. En anelse under forventningene, som var på mellom 810 og 830 millioner. Overskudd før skatt har økt til 90,4 millioner mot 34,6 de 12 månedene før. Det er bedre enn forventet.

Jens Poulsen forventer videre vekst.

Dermed har konsernet realisert en overskuddsgrad på 11,2 prosent uten at det har gått ut over investeringene. I 2010/2011 ble det investert 38,4 millioner, blant annet i etableringen av DK Classic, inkludert oppkjøp av motefirmaet Kello AS.

I dag er selskapets portefølje på 19 merker som selges i 28 land gjennom vel 4000 forhandlere. I tillegg har DK Company over 25 egne og franchiseeide multibrandbutikker.

- Vår strategi om å skape value for money og luxury for less passer godt i en markedssituasjon hvor pengene sitter hardere hos folk. Vår ambisjon er nærhet og tette relasjoner, både til kunder, leverandører og medarbeidere.

En viktig faktor bak suksessen er ”The Blooming Concept” som nettopp går ut på å skape vinn-vinn-situasjoner for kunder, medarbeidere, virksomheten, leverandører og aksjonærer basert på verdier som nærhet og samarbeid.

Med et innsalg til den kommende sesongen som foreløpig viser en økning I ordrebeholdningen på 13 prosent I forhold til samme periode året før, er forventningen til videre utvikling positive. DK Company forventer vekst i både omsetning og inntjening dette regnskapsåret.

- Dessuten er vi alltid på utkikk etter nye muligheter for oppkjøp. Med rekordoverskudd seks år på rad har vi bevist at vi behersker det å integrere og utvikle nye oppkjøp, sier Jens Poulsen.

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97