comfyballs
comfyballs

Bedre plass til utstyret

Det er kanskje ikke så merkelig at mange trodde at Anders Selvig var klin gær´n da han sa opp en trygg jobb for å utvikle sin fantastiske idé: boxershorts for menn som ønsker at utstyret ligger på plass og at det er god plass til ballene.

Publisert Sist oppdatert

I dag er han godt i gang med Comfyballs: formsydde boxershorts i myke, økotex-sertifiserte materialer. Alle modellene har den spesielle, elastiske Package-fronten som er designet for å holde utstyret på plass, samtidig som det løftes vekk fra innsiden av lårene for å forhindre unødvendig oppvarming av ballene.

Han er godt i gang med merkevarebyggingen. Først og fremst med salg fra egen nettbutikk. Han er også inne i en håndfull butikker i Norge foreløpig, og har distributør i Australia og agent i England og USA.

Selvig har økonomibakgrunn og kom fra en helt annen bransje og en sikker tilværelse hvor han solgte og kjøpte bedrifter. Det hele startet med at han følte at det manglet en boxershorts som kunne holde utstyret på plass på en komfortabel måte. Det førte til at han begynte å eksperimentere og lage prototyper med elastisk front som han testet på kameratene sine. Så begynte snøballen å rulle: flere prototyper, mer utvikling, reise til Kina og Tyrkia for å få kontakt med fabrikker og enda mer utvikling før han så at her er det noe som kan bli stort og satset alt på å utvikle Comfyballs videre.

Han fikk i gang produksjon av den første modellen, en hvit boxer med korte bein som ble lansert på høsten i 2013. Utviklingsarbeidet fortsatte I dag har Comfyball en kort og en lang bomullsboxer i ulike farger, og en boxer beregnet for sportsbruk i mikrofiber. Bomullsboxerne produseres i Tyrkia, sportsboxeren i Kina.

Han jobber stort sett alene, men har fått hjelp av en kompis til å jobbe som agent for å komme inn i norske butikker.

Nettbutikken viktig

- Vi har kommet godt i gang. Den viktigste salgskanalen er nettbutikken. Jeg har outsourcet lagerfunksjonen og prioriterer å jobbe med logistikk, leveringssikkerhet og kundeservice slik at jeg vet at det fungerer godt i alle ledd. Å ha rask og sikker levering og god kundeservice er helt avgjørende. Å behandle henvendelser fra kundene raskt og sørge for at eventuelle problemer løses med en gang er svært viktig, sier han.

- I Oslo selges Comfyballs i Steen & Strøm og i Det lille under. I tillegg har vi kommet inn i en del andre butikker andre steder, blant annet etter at vi deltok på Texcon-messen i februar. Målet mitt er å komme inn i så mange butikker at vi har god dekning i Norge i tillegg til nettsalget. Gjerne et par motekjeder og en sportskjede. Dermed kan jeg forhåpentligvis ta ut en anstendig lønn og konsentrere meg om å bearbeide nye markeder.