esmod-ny-drakt
esmod-ny-drakt

ESMOD Oslo i ny drakt

Fashion Mode as åpnet onsdag 26. august dørene for fagskolen ESMOD Oslo, som nå er ikledd ny drakt med nye drivere. En entusiastisk rektor Rakel Benjaminsen gledet seg over å ønske velkommen til spente studenter og en solid lærerstab.

Publisert Sist oppdatert

Esmod Oslos grunnlegger Niels Christian Ihlen åpnet nye Esmod.

- Vi utdanner fremtidens designere og modellører. Den internasjonale motebransjen har begynt å få øynene opp for vår særegne Skandinaviske kulturarv. Vi ønsker å styrke den norske identiteten ved å benytte vår kulturarv som grunnstein i vårt kreative arbeid, sier Rakel Benjaminsen.

Den NOKUT- godkjente fagskoleutdanningen bygger på metodene fra det tradisjonsrike, franske systemet ESMOD, grunnlagt av den franske hoffskreddermesteren Alexis Lavigne i 1841 ESMOD. Lavigne er oppfinneren bak modelleringsbysten og det bøyelige målebåndet, som begge deler er uunnværlige arbeidsverktøy for designere og modellører den dag i dag.

ESMOD ansees som den eldste moteskolen i verden, og har i dag 21 skoler fordelt på alle verdensdeler. Skolens metoder innen motedesign og modellisme er patenterte og internasjonalt anerkjente og har utviklet seg i takt med tekstil- og motemarkedets behov i 170 år. ESMOD Oslo feirer i år 25 år i Oslo.