NFI utvikler seg

Norwegian Fashion Institutes arbeid det siste året har i stor grad vært konsentrert om etableringen av Norwegian Fashion Hub og etableringen av Norges første moteklynge, Nå står klyngen på egne bein, og NFI vil utvikle seg videre som nettverk, støtteapparat, rådgiver, formidler og kompetansesenter for norske motedesignere.

Publisert Sist oppdatert

Julie Berntsen

-Vi har et klart mål, å arbeide for at norsk motebransje skal fremstå som en seriøs og bærekraftig næring. Derfor ønsker NFI å styrke sin posisjon ved å bli en integrert arbeidsgiver- og interesseorganisasjon som også kan tilby juridiske tjenester, avtaler om forsikring og pensjon og andre avtaler og løsninger for medlemmer. Det vil skje ved at NFI blir fullt integrert i Abelia i løpet av 2016, sa daglig leder Gisle Mardal på foreningens årsmøte.

NFI har også engasjert seg i Oslo Runway, som fra i august blir ny visningsarena for etablerte, norske designere, Ditte Kristensen i PR-byrået This is PR har tatt initiativet til den nye arenaen og fått med seg blant andre LÓreal som internasjonal støttespiller. Det starter med inntil åtte visninger 11 og 12. august, og Kristensen slo fast at det er stor interesse for norsk design, også blant internasjonal presse og innkjøpere.

Julie Berntsen, Gambit PR, fortsetter som styreleder for Norwegian Fashion Institute. Med seg i styret har hun Franz Schmidt, Siri Findal, Hilde Holta Lysell, Kari Søreide, Elisa Mollatt, Peder Børresen, Kirsti Bræin og Linda Refvik.