tre par grønne
tre par grønne

Solbrilletrend: Vintage og dristige farger

Vintage, runde og oktagonale rammer, kunstfiber, laserteknikk og dristige farger og trykk. Det er like mange kreative trekk og nye trender i design av briller og solbriller som det er i resten av moteverdenen.

Publisert

Beausoleil

Urband

Jooly

Silmo, verdens ledende optiske messe i Paris, reflekterer nyskapningene i et panorama over sesongens høydepunkter i tiden fra 25. til 28. september i år. Messen arrangeres i Paris Nord-Villepinte messeområdet.

Former: et øye for fornyelse

Oko by Oko

Vintage-bølgen ruller videre, og har inspirert bl.a. store moderniserte sommerfugl-mønstre, en stil som ikke må forveksles med retro. Runde rammer er tilbake, nå i store dimensjoner som dekker mye av ansiktet, mens

Bon Vivant

mindre runde rammer er forbeholdt menn. Oktagonale briller, klemt godt fast på nesa, bryter med de strenge firkantede rammene samtidig som de tilfører en geometrisk snert: dette er virkelig noe å hvile blikket på.

Materialer: kombinasjoner i sikte

Det virker som dagens kvinner foretrekker kunstfiber, Bon Vivantmens gårsdagens trend var metall behandlet så det så ut som plast. Mulighetene for overflatebehandling av materialene gjør det mulig å skape illusjoner av nær sagt hva som helst. Laserteknikk gjør det også mulig å skape raffinerte mønstre i brillerammene, eller syltynne rammer som ser ut som lett, luftig wire.

Vuarnet

En annen trend som er i stadig utvikling, går ut på å kombinere forskjellige materialer. Plastikk og metall blir gjerne kombinert i estetiske forbindelser, der materialene føyer seg sammen i komposisjoner med uvanlig utseende.

Jono

Farger: mønstre som stimulerer øyet

Calvin Klein 

Svart har ikke forsvunnet fra optikerens palett – fargen forsvarer sin nøkkelposisjon for brillemotene – men må gi rom for en serie av friske farger. Dristige variasjoner blir kombinert med en bred variasjon av trykk og motiver. Moten inspirerte denne dekorative bevegelsen, der brilleglass kan bli pepret med blomstermotiver, geometrisk design, striper, etniske trykk osv. Grønt gjør seg stadig sterkere gjeldende.