Bestis – bærekraftig redesign

Bestis et samarbeid mellom Bergans, Esmod og Tise, er et bærekraftig alternativ til Black Friday.

Publisert

- Som en natur- og turglad virksomhet, har vi valgt å satse på grønne aktiviteter på den svarte fredagen. I fjor arrangerte vi Grønn Fredag med gratis reparasjon av friluftsklær. I år ønsker vi å gå enda lenger, og sette fokus på redesign i samarbeid med våre bærekraftige venner i Tise og motefagskolen Esmod, heter det i pressemeldingen fra Bergans.

Samarbeidet har fått navnet«Bestis»– et redesign av de tre merkevarene Bergans, ESmod og TISe. Med et ønske om at de redesignede produktene kan bli en «bestis» for sin framtidige eier.

Bestis går ut på at 60 designstudenter ved Esmod skal redesigne 250 brukte Bergans-produkter til 12 antrekk, samlet inn gjennom Bergans’ ordinære panteordning, til nye og spennende moteplagg. Blant Bergans-produktene finner vi en stor variasjon i ulike årsmodeller av blant annet turbukser, skijakker, dunplagg, ryggsekker, telt og soveposer. Studentene får kyndig veiledning fra lærerne ved Esmod, samt innføring i materialkunnskap fra Bergans’ egne produktutviklere.

Fredag 23. november vil de ferdige redesignede produktene stilles ut ved hjelp av levende modeller på Ingensteds på Grünerløkka i Oslo. Her vil en kunne oppleve redesign på nært hold og få produktene presentert av designerne selv. Deretter vil besøkende og andre få mulighet til å kjøpe de ferdige produktene, via gjenbruks-appen Tise.

- Målet med «Bestis» er å skape økt bevissthet og interesse for gjenbruk og redesign og samtidig utforske mulighetene som oppstår når ulike fagområder og bransjeaktører tenker sammen og drar nytte av hverandres kunnskap. Bergans er opptatt av å legge til rette for et mer bærekraftig forbruk. Derfor tilbyr vi tjenester som reparasjon, innsamling, ombruk, redesign og utleie av fritidsklær og turutstyr, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS