Resirkulerte strømpebukser

Pierre Robert lanserer strømpebukser av resirkulert avfall fra tekstilproduksjon.

Publisert

Neste generasjon Comfy Tights har en bred, komfortabel strikk i livet, inspirert av sømløse yogatights. Strømpebuksene er laget av Q-nova garn, som består av resirkulert avfall fra tekstilproduksjon.

Q-nova garn er sertifisert av the Global Recycle Standard (GRS) og Comfy Tights lages med 80 prosent mindre karbonutslipp og 90 prosent mindre vann enn strømpebukser laget av jomfruelig polyamid. Resirkulert syntetmateriale som polyamid er mindre vann-, kjemikalie- og energikrevende å produsere enn nye, såkalt jomfruelige syntetmaterialer. Dette gjør oss mindre avhengig av å olje som råvare, og det krever ikke nytt uttak av olje. Syntetmaterialer er heller ikke biologisk nedbrytbare, og ved å bruke eksisterende syntetfibre i nye plagg kan man holde det i omløp, og blant annet hindre at det spres i naturen eller brennes.

- Strømpebukser er verstingen i klesskapet når det kommer til bruk og kast, så det har vært viktig for oss å lage tights med et mindre miljøfotavtrykk. Ved å bruke resirkulerte materialer i våre strømpebukser reduserer vi uttak av råolje, vann og energi. Samtidig mener vi at komfort er vel så viktig, for kvinner skal ikke ta til takke med ubehagelig påkledning. Dette er myke, behagelige tights skapt for bevegelse, sier Margrethe Vikanes, bærekraftsansvarlig i Pierre Robert. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS