Kastel lager sko av søppel og hamp

Inspirert av Islandske steinlandskap har Kastel utviklet en helt ny og mer bærekraftig skosåle. I tillegg til å være laget av resirkulert polyester, er de også sterkere og mer gripefaste enn dagens såler. Overdelen av skoen er laget av resirkulert polyester, mens sålen er i gummi.

Publisert

Sålen er konstruert lagvis i gummi slik at et og et lag slites ned av gangen, og fylt med resirkulert EVA som gir den lavere vekt. Dette skaper en lett såle som varer lenger, og har mye bedre grep.

– De fleste sneakers på markedet er utviklet for den californiske strandpromenaden med milde og stabile værforhold. Som en norsk skoprodusent må vi tenke annerledes og lage sko som tåler vanskelige underlag og skiftende vær, sier Andreas Malo Dyb, grunnlegger av Kastel.

Skoprodusenten, som fra før er kjent for nytenkende idéer som Norges første selvbetjente skobutikk, lanserer nå en unisex vår- og sommerkolleksjon hvor sålene kombineres med miljøvennlige overmaterialer, som resirkulert polyester, økologisk bomull og hamp.

– For oss finnes det ikke noe annet alternativ enn å tenke bærekraft. Motebransjen i dag er en stor miljøbelastning, og vi som produserer klær og sko er nødt til å ta vår del av ansvaret. Det er langt igjen til målstreken, men vi er på rett vei, forteller Malo Dyb.

Kombinerer teknologi og trend

Lofoten Terrain2
Lofoten Terrain2

I tillegg til å ha et lavere klimaavtrykk er kolleksjonen designet for være praktisk og komfortabel uten at det skal gå på kompromiss med stil. Skoene tar i bruk teknologi som både tørker våte føtter etter en dag i strandkanten, ventilerer svette og lar vanndråper og smuss prelle av.

– Vi har laget en kolleksjon som er spesialtilpasset den norske sommeren. Enten du skal vandre i fjellet, gå tur i skogen, være på stranden eller i byen kan du bruke den samme skoen. I tillegg har den et minimalistisk design og passer inn i de fleste garderober, sier Malo Dyb.

Stavern

Stavern-serien er inspirert av rolige solfylte sommerdager ved sjøen. Skoene er laget av resirkulert polyester. Skoens perforerte overflate tørker saltvannsrestene av føttene og lar deg nyte kvelden tørr og komfortabel.

Lofoten Terrain

Lofoten har unik gripeevne og vannavstøtende overflate i hamp, økologisk bomull og resirkulert polyester.

Powered by Labrador CMS