Fotograf: LINN ELLEVSETH Kreativt byrå: RANDI H SVENDSEN, THIS IS CREATIV334
Fotograf: LINN ELLEVSETH Kreativt byrå: RANDI H SVENDSEN, THIS IS CREATIV334

Bunadsølv blir kunstinstallasjoner

Fossensylv fra Setesdal har laget bunadsølv i over 30 år. Nå løfter de fram denne delen av tradisjonen med oppdaterte bilder, der de vakre søljene deres er del av spennende kunst-installasjoner.

Publisert

- Bunadsølvet vårt er en viktig og naturlig del av norsk design og håndverk, og viser at skandinavisk design er så mye mer enn minimalisme, som vi vanligvis forbinder det med. Dette ønsker vi nå å løfte fram. Ideen bak bildene er å plassere Fossensylv i en mer moderne setting, men fortsatt være forankret i tradisjoner og natur. Vi har dekonstruert naturen og bygd den opp igjen i studio. I kombinasjon med søljene og grafiske elementer har vi ønsket å skape spennende blikkfang og vise tradisjonell håndverkskunst på en ny måte, sier Randi Helene Svendsen, This Is Creative.

Om Hasla

I 1982 startet ekteparet Ørnulf Hasla og Grete Fossen merket Hasla, som raskt vokste ut av hjemmet og førte til verksted med butikk i Valle. Familiebedriften har siden da hatt en spennende utvikling. I 2016 tok døtrene Anne og Gunnhild Hasla plass. Med dem ble en moderne smykkelinje utviklet med navnet Hasla Jewelry. Grete og Ørnulf fortsatte sin produksjon av bunadsølv og vakre smykker under navnet Fossensylv.

Tradisjon og håndverk er viktig for Fossensylv, og på verkstedet deres sitter lærlinger og faglærte side ved side og fortsetter å lage og videreutvikle tradisjonssølv tuftet på norsk tradisjon og den gode kvaliteten de har blitt kjent for.

Powered by Labrador CMS