Nostalgi fra Setesdal

Det norske tradisjons-smykkemerket Fossensylv er kjent for sine vakre og nøye utvalgte detaljer på smykkene de lager i verkstedet sitt i Setesdal. Nå lanseres julekolleksjonen Nostalgi.

Publisert

I smykkedesignet har designer Ørnulf Hasla brukt avansert filingransteknikk, og tråd og kuler i sølv, som sammen danner et finurlig mønster. Inspirasjonen til Nostalgi er hentet fra blonder og blondegardiner, som har et spesielt mønster som det er noe nostalgisk ved. Dette, i kombinasjon med steiner i brunt og grønt, ga Nostalgi det maksimalistiske og frodige uttrykket han var ute etter.

Fossensylv fra Setesdal har laget bunadsølv i over 30 år. I 1982 startet ekteparet Ørnulf Hasla og Grete Fossen merket Hasla, som raskt vokste ut av hjemmet og førte til verksted med butikk i Valle. Familiebedriften har siden da hatt en spennende utvikling. I 2016 tok døtrene Anne og Gunnhild Hasla plass. Med dem ble en moderne smykkelinje utviklet med navnet Hasla Jewelry. Grete og Ørnulf fortsatte sin produksjon av bunadssølv og vakre smykker, inspirert av bunadssølv og bunader, under navnet Fossensylv. Bak begge merkene finner man dedikerte smykkedesignere med solid fagkunnskap og kompetanse.

Powered by Labrador CMS