Smykker og klær fra Secrets by B

Secrets by B er ikke lenger noen hemmelighet. Benedikte Bruknapp har bygd opp sitt merke med god kontroll, og bokstavelig talt bygd sten på sten. Det startet med smykker, men i dag har hun både klær og smykker. Under Moteuka stiller hun ut i Moteforum.

Publisert

Hun startet med å designe smykker i 2011 hjemme på loftet i Lørenskog. Først fikk noen forhandlere lokalt på kjøpesentrene i Lørenskog og Strømmen. Etter at hun deltok på Oslo Design Fair første gang, kom gjennombruddet med 25 nye forhandlere.

Benedikte Briknapp (t.h.) og Yvonne Hammer
Benedikte Briknapp (t.h.) og Yvonne Hammer

Hun gjorde alt selv i starten, med utvidet virksomheten for fem år siden, da Yvonne Hammer ble ansatt som selger. Da ble det også tid til å tenke videre og utvide kolleksjonen med klær.

– Jeg ville utfordre meg selv og gå videre. Det ble en bratt læringskurve, men jeg fikk kontakt med gode fabrikker i Kina via min smykkeprodusent, og ha fått god hjelp til prototyper, tilpasning og preproduksjon. Klesproduksjonen krever mer oppfølging enn smykkene, men det har gått bra, takket være tett kontakt med fabrikken, sier hun.

Smykkene lages i messing belagt med 18 karat gull, med Swarowski-stener. Kolleksjonen består av halskjeder, armbånd og øreringer.

- Hvor henter du inspirasjon?

- I vintage, glam og det feminine. Stilen kom med smykkene, og klærne fulgte etter, i samme gate. Vi følger trendene til en viss grad, men like viktig er det å beholde vårt DNA og sørge for å beholde stil og gjenkjennelighet fra kolleksjon til kolleksjon.

Secrets by B kommer med to kolleksjoner i året, både med smykker og klær. I smykkekolleksjonen beholdes bestselgere, og det er alltid varer på lager, slik at det er enkelt å supplere.

I dag har Secrets by B rundt 90 kunder i Norge, og Benedikte er godt fornøyd med utviklingen. Hun selger både til klesbutikker og livsstilsbutikker, og har økende etterspørsel fra frisører og hudpleiesalonger.

- Planer om eksport?

- Først skal vi få skikkelig fotfeste i Norge, så kanskje kan det bli aktuelt å satse på resten av Skandinavia.

- Hvordan har korona-pandemien påvirket driften?

- Norge stengte ned på grunn av koronapandemien samme dag som den nye kolleksjonen kom. Så det ble ganske hektisk. Men vi snakket med alle kundene og fikk gjort avtaler om levering og betaling. Og stort sett alle ønsket å motta det de hadde bestilt, og det har vært økende supplering.