Venus fra Hasla

Venus er en ny kolleksjon fra den norske smykkeprodusenten Hasla.

Publisert

Smykkekolleksjon Venus fra Hasla er inspirert av renessansemaleriet Venus Fødsel av Sandro Botticelli, fra 1486. Bildet viser gudinnen Venus (greske Afrodite) som fødes fra havets skum som en voksen kvinne. Venus har blitt en viktig figur og blir blant annet oppfattet som gudinne for kjærlighet, lykke, natur, fruktbarhet og seier.

- Som designer er jeg veldig opptatt av bærekraft, identitet, kjønnsnormer og individ. Jeg synes det er spennende at Venus har blitt fremstilt ulikt gjennom kunsthistorien, hvor hun er tolket på forskjellige måter som utfordrer vårt skjønnhetsideal. Jeg er fascinert av de ulike epokene i kunsthistorien, og da jeg var 17-18 år var renessansen min favoritt. Perioden er forbundet med nyskaping og nytenking, og brudd med tidligere normer. Kunsten fikk en unik posisjon. Man kan trekke paralleller til vår egen tidsalder. Brudd og nytenking er fremtredende i våre liv. Venus er en skikkelse som rommer mange av disse nye idealene, sier designer Anne Hasla.

Kolleksjonen består av små, nette former, blandet med større og tyngre smykkeelement: Chunky kjeder, sarte petit-halssmykker, kraftige hoops og tynne små ringer.

- Vi har kombinert steiner med glatte flater. Kontrastene gir valgmuligheter til smykkebæreren, og alt i Venus kan selvsagt også enkelt kombineres med Hasla sine tidligere kolleksjoner, sier Anne Hasla.

Powered by Labrador CMS