Helly Hansen utstyrte Team MAPFRE i 2017-18 utgaven av regattaen
©Jen Edney/Volvo AB
Helly Hansen utstyrte Team MAPFRE i 2017-18 utgaven av regattaen ©Jen Edney/Volvo AB

Helly Hansen partner med The Ocean Race

Helly Hansen blir partner med The Ocean Race, seilingens tøffeste utfordring.

Publisert

Med mer enn 140 års kunnskap, erfaring og ekspertise innen utvikling av prestasjonsdrevne klær, har det norskbaserte merket tilliten til proffer over hele verden og skal være den offisielle klesleverandøren til The Ocean Race.

The Ocean Race beskrives ofte som det lengste og tøffeste sportsarrangementet i verden, og konkurransen har utfordret sportens beste seilere i verdens tøffeste farvann siden 1973. Det er nådeløst, og teamene må yte alt de har, 24 timer i døgnet, i jakten på seier i den tøffeste profesjonelle konkurransen i karrieren. Som en global leder innen tekniske seilerklær, har Helly Hansen utviklet langvarige samarbeid med sportens beste utøvere og har vært offisiell klessponsor for team i The Ocean Race siden det første arrangementet for snart 50 år siden.

I tillegg til engasjementet for konkurranse og eventyr, er The Ocean Race like dedikert til å fremme beskyttelse av havet og å gjenopprette havets helse. Som et merke grunnlagt i Norge omgitt av havområder, har Helly Hansens arv, erfaring og lidenskap en dyp forankring i havet, og selskapet deler The Ocean Races engasjement for å beskytte verdenshavene.

I 1981 ønsket The Ocean Race det første helnorske teamet velkommen, som benyttet Helly Hansen som sitt offisielle teamutstyr, og som hadde den klassiske flaggstripedesignen som fortsatt benyttes i dagens kolleksjoner. I tiårene som fulgte fortsatte The Ocean Race å fremme innovasjon i sporten, samtidig som Helly Hansen fortsatte å levere banebrytende prestasjonsdreven teknologi og design, blant annet ved å utstyre det vinnende Ericsson-teamet i 2008-09-utgaven av konkurransen.

I dag er Helly Hansens Ægir-offshorekolleksjon det direkte resultatet av tett samarbeid med The Ocean Race-team opp gjennom årene. Ægir-serien ble senest forbedret med MAPFRE-teamet i 2017-18-regattaen og er resultatet av 5 generasjoner med designforbedringer som har brukt seilernes tilbakemeldinger til å skape og utvikle utstyr de kan være sikre på tåler selv de tøffeste forholdene.

The Ocean Race tar deltakerne med på en konkurranse over 60 000 kilometer rundt hele verden, som er innom seks kontinenter og besøker ti vertsbyer.

Konkurransen vil starte fra hjemmehavnen i Alicante, Spania høsten 2022 og avsluttes i Genova, Italia sommeren 2023. Vertsbyer inkluderer Cape Town i Sør-Afrika, Shenzhen i Kina, Auckland i New Zealand, Itajaí i Brasil, Newport, Rhode Island i USA, Aarhus i Danmark, Haag i Nederland og Cabo Verde, som vil være det første vestafrikanske stoppestedet i konkurransens historie.