Tekstilaksjonen:

- Elsk tekstilene dine!

Tekstilaksjonen arrangeres i uke 43. Budskapet for året er #elsktekstilenedine. Det starter med et åpent arrangement torsdag 20. oktober i OsloMet P 52, Studenthallen.

Publisert

Her innleder Linda Refvik om bakgrunn og formål med Tekstilaksjonen og Ole Petter Nyhaug snakker om forbrukerundersøkelsen Bærekraftige holdninger og handlinger.

Andre programposter:

· Gi tekstilene dine videre! v/ Fretex og Røde Kors.

· Hvordan få et mer bærekraftig klesforbruk? v/ forfatterne bak bøkene Lettstelt, Lettkledd og snart Lettfiks, Tone Skårdal Tobiasson og Ingun Grimstad Klepp.

· Re-down: dun og fjær som varmer igjen og igjen v/ Kid og UFF

· Reuse: turglede på utlån v/ Bergans og DNT

I løpet av aksjonsuken arrangeres det foredrag, samlinger og workshops med ulike vinklinger. Tom Savigar, medeier i The Future Labratory skal snakke om forbrukertrender og endringer COVID-19 har brakt med seg. OsloMet Makerspace setter opp mange forskjellige kurs der man kan teste blant annet laserkutting av knapper og dekorativ reparasjon inspirert av kintsugi. Torsdag arrangeres "Boss Talk" med en rekke foredragsholdere.

Om Tekstilaksjonen

Tekstilaksjonen er et unikt og tverrfaglig samarbeid mellom aktører innen norsk mote- og tekstilbransje, nye kleskonsepter, miljøorganisasjoner og tekstilgjenvinnere. Formålet er å samhandle om holdningsendring og praksis i overgangen til mer bærekraftig produksjon og forbruk. Målsetningen er å få tekstiler til å bli brukt dobbelt så mange ganger innen 2024, slik at tekstilene og verden får et lengre liv. Skal Norge nå de offensive målene om et klimanøytralt samfunn i 2050 må norske tekstilprodusenter og -forhandlere gjennom et grønt skifte.

Powered by Labrador CMS