Basis, funksjon og luksus i barnemoten

Motetrender for barn og teen byr på kjente inspirasjonsuniverser som blomster og farger, mens polstrete plagg får en stor gjenkomst til høst/vinter 20/21. Les mer i Tekstilforums messenummer!

Publisert Sist oppdatert

Av Anja Bisgaard Gaede, SPOTT trends & business

Innkjøpsguiden for barn og teen er basert på leverandørenes kolleksjoner, og gir innkjøperen overblikk over de viktigste trendene for nste høst og vinter. De tre sesongaktuelle trendene er Floral Heritage, Urban Basic og Function Fashion.

Floral Heritage

Skinnende materialer, fjær, blomstermønstre, evighetsblomster, dype luksuriøse farger og tekstiler samt en delikat rosa farge er elementene til trenden Floral Heritage. Inspirasjonen kommer fra tidligere tidsperioder og tradisjonelle håndverksteknikker, som får et moderne og likevel historisk uttrykk. Det er et romantisk og luksuriøst uttrykk, som gir jentene en følelse av dress up i hverdagen. Floral Heritage er en trend med generell bred appell til jentene, og en trygg fortsettelse av trender fra forrige høst/vinter.

Function Fashion

Vatterte plagg med volum og varme er både praktiske og must-have til barnemoten høst/vinter 20/21. Det som tidligere var den funksjonelle delen av moten blir den moteriktige. Dette ses også i voksenmoten, og det henger sammen med at sportsinspirasjonen fortsetter, og det vi pleide å kalle fritidsklær har blitt primærklær. I barnemoten til både gutter og jenter ses plagg med vatterte uttrykk og i naturinspirerte farger av brun, grønn samt dempede rosa og blå farger. Functionel Fashion er en trend som setter holdbarhet, funksjon og volum på mote-dagsorden.

Urban Basic

Basis motetrender. Plagg som er enkle og uten detaljer eller særlige referanser er høyaktuelle. Uttrykket er en type anonym uniform som skaper fellesskap. Oppgjør med skiftende trender og behovet for sammenheng er motivasjonen bak trenden Urban Basic. Sport fortsetter sport å inspirere både plagg og tekstiler. Det gir Urban Basis et aktivt og komfortabelt uttrykk. Nøkkelplagg er jersey gensere og jeans i regulær passform, som også er en fortsettelse av 90-talls- inspirasjonen. Urban Basis er både for gutter og jenter. Dog er det større volum på guttene.