Stilmiks og autentisk inspirasjon i herremoten

Casual Dandy, Style Setters og Western Workers er navnene på trendene for herremoten høst/vinter 20/21. Les mer i Tekstilforums messenummer!

Publisert Sist oppdatert

Av Anja Bisgaard Gaede, SPOTT trends & business

Ut fra leverandørenes kolleksjoner analyserer SPOTT de trender som er aktuelle for herremoten. Høst/vinter 20/21 er en sesong som byr på en mote som mikser stiler, uttrykk og plagg med trenden Style Setters. Det er også en sesong som byr på gjensyn med 90-talls plagg med trenden Casual Dandy. Og Western Workers byr på en autentisk mote. I tillegg er det også fokus på volum og vattert uttrykk i sesongens yttertøy.

Casual Dandy

Høsten store trend til herre er Casusal Dandy. Den klassiske Dandy-mannen er en gentleman som går opp i stil, anstendighet og utseende. Imidlertid møter han en modernitet som gjør ham mer avslappet og stilmessig sammensatt. Det er også en trend som bringer 90-talls plagg fram igjen.

Strikkeplagg er en essensiell stil for trenden, spesielt strikk med glidelås i kragen er et nøkkelplagg til Casual Dandy trenden. Trenden viser seg også i styling, hvor avslappede plagg kombineres med mer formelle. Eksempelvis tweed blazer med jeans eller denim jakke med dressbukser. Andre nøkkel plagg er chinos med legg, pologenser og strikket cardigan. Fargene er varme variasjoner av brun, grønn og beige tilsatt deniminspirerte blå nyanser. Casual Dandy er trend hvor mannfolkene lett kan finne nye detaljer som oppdaterer deres still.

Style Setters

Stilen er trenden i Style Setters. Den moderne herre mikser fritt klær, stiler og tekstiler. Avslappet og formell, glatte og matte stoffer eller praktisk og trendy mikses i et stilfullt uttrykk. Den klassiske svarte skjorten eller skinnbuksen får moderne silhuett med avkortet lengde på buksene eller smal krage på skjorten. I tillegg cargobuksen som kan settes sammen med denimjakke eller svart lag på lag med funksjonelle plagg som en praktisk jakke eller vest. For å skape trenden Style Setters skal man kjøpe inn klassiske plagg med mindre detaljer i mørke farger og sette dem sammen med blikk for kontraster. Style Setters er til mannen som ønsker en moderne stil i høstens mørkeste farger og klassiske plagg.

Western Workers

Den klassiske arbeidsmann i skogen og på prærien er inspirasjonen til trenden Western Workers. En klassisk retning for herremoten, som opplever gjensyn med tidligere trender i et kommersielt univers. Det autentiske er i fokus, og ærlig, manuelt arbeid er en dyd. Trenden byr på plagg som flanellskjorter i rutemønster, jeans, jakker med oilskin overflate, ride-inspirerte støvler og fløyelsbukser. Styling er klassisk mot inspirasjonsuniversene, og Western Workers er en stil, som både er funksjonell, maskulin og moteriktig.

Yttertøy med volum

Sesongens yttertøy er fokuserer på vattert uttrykk og masser av volum. Funksjon er moteriktig og omdreiningspunktet for stilen. Særlig kommer volum via mange forskjellige varianter av det vatterte uttrykk frem. Vest og jakker med vatterte lag med forskjellige mønstre skaper uttrykket. Sesongens yttertøy må gjerne henge sammen med den øvrige stilen, og gjør herremoten funksjonell på en moderne måte. Denne retning henger sammen med at moten i høy grad blir mer influert av yttertøy og forskjellen mellom ytre og indre blir mindre. Eller at den forskjellen mellom det herrene anvender til fritid og dagligdags bruk er ikke-eksisterende. Dette er en trend vi har sett har økt de siste sesongene, og den fortsetter med sikker kurs.