Resirkulerbart fra Wolford

Wolford presenterer nå produkter sertifisert etter Cradle to Cradle ® Gold –standarden, som gjør at alle deler av plaggene er resirkulerbare.

Publisert

Cradle to Cradle ® tilnærmingen tar sikte på å bringe oss til en bærekraftig, sirkulær økonomi. Alle ingrediensene som brukes i produksjonen holdes i en endeløs livssyklus, uten å gå i søppelkassen.

Ifølge en pressemelding fra Wolford skal den første kolleksjonen med Cradle to Cradle ® Gold- sertifiserte produkter, Aurora, være tilgjengelig fra september. Kolleksjonen vil bli større for hver sesong. Først ut er en strømpebukse og en genser.

Når plaggene er utslitt, returneres de til et industrielt kompostsenter hvor de smarte ingrediensene vil lukke sirkelen og kan begynne et nytt liv som næring for planeten vår, som humus og biogass.

Plaggene i Aurora- kolleksjonen er laget av tre ulike fibre. For den økologiske syklusen er både genseren og strømpebuksen laget i Lenzing Modal®, en cellulosefiber derivert fra bærekraftig skogbruk, sammen med spasialmodifiserte, oljebaserte og nedbrytbare polymer, infinito® av Lauffenmühle. Samt et premium spesialdesignet smartgarn, ROICA™, som i tillegg til å være svært tøyelig og fleksibelt, kan komposteres uten å gi fra seg noen skadelige stoffer. Alle komponentene er satt sammen slik at de følger standarden for den økologiske syklusen.

Utviklingen av disse produktene og materialene krever omfattende forskning på farging og andre kjemikalier i tekstilene for at de kvalifiseres som trygge for økologiske sykluser av Material Health Assessment som støttes av den akkrediterte vurderingsinstansen EPEA Switzerland for Cradle to Cradle Certified™ sertifikasjonen.

Powered by Labrador CMS