SoFi med avgangsutstilling

Interiør- og Retail Design-studenter fra SoFI har sin avgangsutstilling i Kulturkirken Jakob 13. – 14. juni

Publisert Sist oppdatert

Årets avgangsstudenter ved SoFi – School of Fashion Industry - har valgt å jobbe under paraplyen «de fire elementer» – et tema valgt ut i fra dagens klimautfordringer og økende krav til bærekraftig design. I utstillingsperioden holdes det flere aktuelle bransjeforedrag i Kulturkirken Jakob, som en del av arrangementet.

Årets avgangsutstilling er den femte i rekken, og er et høydepunkt i studentenes utdanning. Den markerer slutten på årsstudiene Interiør og Retail Design, og gir bransjen en mulighet til å se hva studentene har oppnådd av ferdigheter i løpet av sin studietid. Studieleder Marit Andreassen, og forfatter av fagboken Retail Design, forteller at utstillingen gir viktig læring direkte relatert til «det virkelige liv» i bransjen. Å arbeide med et prosjekt av denne størrelsen viser alt fra den første ideen til det ferdige produktet. Det krever god disiplin og et godt teamarbeid.

- Mitt mål er at studentene mine kommer seg raskt ut i arbeidslivet. Dette er en fin mulighet for å få vist seg frem og hva de kan. Vi sender invitasjoner til alle bransjefolk vi kjenner og arbeider også for å få dette til å bli en faglig møteplass, i tillegg til at vi ønsker velkommen til alle som er nysgjerrige på å se hva vi holder på med, sier Marit Andreassen.

Miljøengasjerte studenter

Temaet, «de fire elementer», kan tolkes vidt. Studentene viser alt fra mappearbeider til stylinger, men ønsker samtidig å sette fokus på miljø og bærekraft, i et fagfelt som de senere årene har vært preget av forbruk og en lite bærekraftig bruk-og-kast-holdning.

I utstillingsperioden får studentene besøk av en rekke spennende bransjeaktører, som holder foredrag innen sine spesialfelt.

Som en del av arbeidet mot utstilling utgir også studentene et eget magasin, Megin, hvor de presenterer ulike deler av sitt studium, i tillegg til intervju med bransjeaktører, trendrapporter og mye mer. Magasinet publiseres både digitalt, og er tilgjengelig i trykt versjon under utstillingsperioden.

Fakta om SoFi

SoFI, School of Fashion Industry, tilbyr praktisk rettede utdanninger innen hele spekteret av mote og interiør. Skolen ble stiftet i 2009 og tilbyr de toårige utdanningene Motedesign og Moteindustri, samt de halvårige utdanningene Motekonsulent og Motekommunikasjon som steds- og nettbasert med samlinger. I tillegg tilbys også de ettårige utdanningene Interiør og Retail Design. Alle utdanningene er NOKUT-godkjente og støttet av lånekassen.